Vida en Ordre- Les rebaixes

 


Acabem de passar les festes de Nadal, o millor dit les festes de comprar. Són dates en què cada vegada més el que ens domina és el consumisme sense fre. Menjar per un exèrcit del qual acabem llençant una part, regals comprats per inèrcia, perquè toca i tenim pressa i comprem "això mateix", Vestits impossibles que ja saps que et posaràs només un dia i després agafarà pols i espai al teu armari... Quan per fi sembla que recuperem normalitat, arriben les rebaixes!

Com a organitzadora d'espais que soc, m'agradaria tractar una mica el tema de les rebaixes i la roba. Hi ha certs patrons de compra que es reprodueixen a la majoria de les cases, jo mateixa he caigut sovint en alguns i em sembla bon moment per treure el tema.


Est√† molt b√© aprofitar aquest per√≠ode per comprar all√≤ que ens fa falta o il·lusi√≥ aprofitant que el preu √©s m√©s redu√Įt, per√≤ no podem perdre de vista que anem a buscar. Si sortim de compres simplement a la ca√ßa de la ganga, √©s molt probable que comprem de m√©s i pitjor.


T'has parat a analitzar mai que sents en comprar? Moltes vegades he vist que les persones que compren de forma compulsiva no gaudeixen les peces en si, és la sensació d'adquirir coses, de trobar una oferta, el xut de dopamina que et proporciona comprar.


Si analitzem b√© veurem que intentem omplir altres coses, quan compres per comprar realment no √©s la roba el que gaudeixes, √©s el fet que durant unes hores no est√†s pensant en all√≤ que no t'agrada de la teva vida, √©s una via d'escapament. Ens fa sentir que si tenim all√≤ que tant ens agrada, la nostra vida ser√† millor. √Čs un plaer temporal, quan baixin altra vegada els teus nivells de serotonina √©s probable que et sentis pitjor encara, els problemes s√≥n els mateixos, la teva vida no ha millorat i a sobre t'has gastat un munt de cal√©s en coses que no necessites i en molts casos que ni t'agraden. Per√≤ ho has comprat igualment perqu√® estava rebaixat.


Si aquest any no vols caure en l'espiral de consum de les rebaixes, pots seguir alguns d'aquests passos:


Abans d'anar de compres seria ideal fer un repàs del teu armari en profunditat, veuràs que tens i així no compraràs per duplicat, ja que tenim tendència a comprar les mateixes peces repetides. Potser et retrobes amb coses que fa temps que no et poses i és com si tornessin a ser noves, a més així prens consciència de tot el que tens. Treu del teu armari tot allò que ja no et va bé, que no t'agrada o simplement ja no t'identifica. Les persones evolucionem i el nostre armari ho ha de fer amb nosaltres.


No compris més del que pots tenir, tot allò que no veus al teu armari és com si no ho tinguessis. Intenta tenir més espai per moure les peces i el màxim de coses a la vista i acabaràs vestint de forma molt més variada tot i tenir menys opcions.


Fes una llista del que necessites i a quines botigues pots trobar-ho. Intenta comprar menys, per√≤ de m√©s qualitat, la ind√ļstria del fast fashion est√† destruint el planeta de forma inexorable, comprem roba d'una qualitat tan baixa que en dues rentades ha perdut la forma i no ens la posem m√©s, aquest tipus de peces acaben sent un greu problema pel medi ambient, a m√©s acabem vestint amb roba malmesa, descolorida o amb pilotilles, aix√≤ nom√©s atrau pobresa i dona una imatge deixada. √Čs millor tenir poc, per√≤ d'una millor qualitat, les rebaixes s√≥n un moment fant√†stic per fer-te amb alguns b√†sics m√©s bons.


Quan siguis a la botiga fes-te les seg√ľents preguntes abans de comprar una pe√ßa:


M'agrada de debò? O simplement et sembla que "està bé"


El teixit és còmode o em molestarà? S'ha de planxar molt?(important si odies la planxa) Està en consonància amb el meu estil i valors? O m'estic deixant portar per una moda que no m'atrau realment i una fabricació que no està alineada amb els meus valors?

Em queda bé? No s'hi val que et vagi bé de talla i ja està, la roba és un mitjà d'expressió i ens ha de fer sentir fabulosos tot el que portem. Si no et convenç, no ho compris!


Ho podré combinar? Si t'enamores d'un vestit que no saps com combinar tens un problema, hauràs de continuar comprant per poder lluir-lo o bé es quedarà abandonat a l'armari, fent-te sentir malament cada vegada que el vegis, compra coses que siguin fàcils de combinar i del teu estil.


Per qu√® ho vull? √Čs important saber quin √ļs li donarem a la roba que volem incloure en l'armari, ser√† per treballar? Per jugar a p√†del? Per sortir de festa? Aposta sempre per coses que siguin vers√†tils, uns pantalons que en funci√≥ de com els combinis serveixin tant per diari com per un sopar, part de dalt b√†siques que es poden portar amb qualsevol estil... i si ho vols per un √ļs concret com anar al gimn√†s, analitza si en tens prou a casa o si de veritat ho far√†s servir.


Què diu de tu? La roba parla de nosaltres, és com una carta de presentació i li hem de donar la importància que es mereix, escolta la peça que tens a les mans.

Què diu de la persona la que la porta? Si la resposta no t'agrada és que allò no és per tu.


Fixa't un pressupost i no el sobrepassis, el millor és portar la quantitat justa i així evites gastar més del que et pots permetre, i recorda preguntar-te, que passaria si no compro això? Normalment, la resposta sincera és RES, per tant, si dubtes, deixa-ho, sempre seràs a temps de tornar o trobar alguna cosa similar.

L'objectiu de tot aix√≤ √©s que casa vostre no quedi atape√Įda, que gaudiu triant la roba al mat√≠ i no acabeu amb un armari ple de -no s√© qu√® posar-me, les rebaixes s√≥n un gran moment per adquirir all√≤ que necessitem, per√≤ si caiem en el consumisme desenfrenat nom√©s en sortirem perjudicats.

Bones rebaixes!


Carla Arguimbau

vidaenordre.com

carla@vidaenordre.com

649814236

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris