Maleïts mosquits!!! què fer per a evitar les picades

como-calmar-picaduras-mosquito-remedios-caseros-98


Els mosquits són insectes voladors que pertanyen a la família dels Culícids. Les femelles són les que piquen els éssers humans per alimentar-se de la seva sang, ja que necessiten proteïnes per desenvolupar els seus ous. Els mosquits són més actius a l'estiu, perquè les temperatures càlides i les pluges ocasionalment els proporcionen la humitat que necessiten per reproduir-se.
Les picades de mosquit són molestes i, en alguns casos, poden causar reaccions al·lèrgiques lleus. La principal conseqüència és la picor i l'aparició de petites protuberàncies vermelles a la pell. En casos més greus, transmeten malalties com la febre del Nil occidental o el dengue.
Aquestes són algunes mesures que podem prendre per a evitar les picades d'aquests insectes minúsculs i evitar que una agradable nit d'estiu es converteixi en un autèntic malson:
1. Aplica repel·lent de mosquit a la pell exposada. Busca productes que continguin ingredients com DEETicaridina o oli de citronel·la. Segueix les instruccions del fabricant per a una aplicació adequada.
2. Intenta cobrir la major part possible del cos amb roba lleugera de màniga llarga i pantalons llargs. Això dificultarà que els mosquits puguin picar-te. També pots considerar impregnar la roba amb repel·lent.
3. Els mosquits són més actius a l'alba i al capvespre, per la qual cosa, intenta evitar l'exposició durant aquestes hores o prendre mesures addicionals de protecció si estàs a l'exterior.
4. Procura tenir portes i finestres tancades, o instal·lar mosquiteres per a evitar que els mosquits entrin a casa teva. Repara qualsevol forat o esquerda per on puguin accedir.
5. Elimina els focs: Desbrossa les zones d'aigua estancada, com ara basses, aigüeres o recipients amb aigua que no circula. Els mosquits ponen els ous en aquestes zones, de manera que eliminar-los ajudarà a reduir la població de mosquits al voltant teu.
6. Els mosquits són febles voladors i els vents forts els dificulten volar. Utilitza ventiladors a l'interior o a l'exterior per mantenir-los lluny.
7. Prova altres mètodes de protecció: Hi ha altres opcions com ara cremadors d'encens antimosquits o aparells elèctrics que emeten sorolls de freqüència ultrasònica per allunyar els mosquits.

Per Eva Remolina / AMIC
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris