REVISTA DE VIC JULIOL 107 'Som Vic'

Revista-de-Vic-Juliol-2023-portada-ok

La festa grossa de la capital d'Osona està dedicada a Sant Miquel dels Sants, un fill de Vic que celebra la seva diada el 5 de juliol. Aquesta celebració anual és un esdeveniment important per als vigatans, i consta de diverses cerimònies i activitats que honoren el sant i enriqueixen la vida cultural de la ciutat.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE


La diada, membres de l'Ajuntament es dirigeixen a la casa on va néixer el sant. Acompanyats per tots els membres del seguici festiu, es traslladen fins a la catedral, on se celebra una missa en honor a Sant Miquel dels Sants. Durant la missa, s'entonen els goigs, himnes de lloança al sant, que són cantats per tots els assistents. Aquesta cerimònia religiosa és un moment de devoció i tradició per als habitants de Vic.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE


Després de l'ofici religiós, la festa continua amb les danses més representatives de l'imaginari festiu dels vigatans. El Ball de l'Àguila, la Dansa de l'Espígol i el Ball de Gegants són coreografies que es remunten a l'edat mitjana i que encara es representen en aquesta diada. Aquests balls tradicionals són executats per grups de ballarins vestits amb indumentària tradicional i són una expressió artística que transmet l'esperit festiu i cultural de la comunitat.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE


A més de les cerimònies i les danses, la festa major de Vic inclou una àmplia gamma d'activitats durant tota la setmana. Hi ha el Concurs de Colles Sardanistes, que reuneix grups de ball de sardanes per competir i mostrar el seu talent. També hi ha una torbada castellera, on diferents colles intenten construir estructures humanes complexes. El campionat de bitlles és una competició tradicional de joc de bitlles català, que és popular entre els habitants de la regió. A més, hi ha un torneig de botifarra, un joc de cartes tradicional català, i una trobada de puntaires, on les dones que realitzen puntaires es reuneixen per mostrar les seves habilitats i compartir coneixements.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris