Consells per a viatjar amb la meva mascota
El 42% de la poblaci√≥ espanyola viu amb alguna mascota. Els animals formen part de la nostra fam√≠lia i com a membres actius d'ella, tamb√© es mereixen unes bones vacances. Afortunadament cada vegada s√≥n m√©s els allotjaments que permeten anar amb els nostres amics, els anomenats Pet Friendly. Per√≤ una vegada seleccionat el lloc on pernoctarem, √©s important tamb√© tenir en compte el transport que utilitzarem per a despla√ßar-nos. El m√©s utilitzat sens dubte √©s l'autom√≤bil, ja que aquest ens permet organitzar el viatge a la nostra manera, podent fer parades sempre que necessitem tant per a fer passejos com per a donar-los de menjar. A m√©s, solen ja estar habituats al nostre cotxe, per la qual cosa no ser√† tan traum√†tic per a ells. Per√≤ hi ha altres opcions com el tren o l'avi√≥ que exigeixen alguns requisits que hem de con√®ixer amb antelaci√≥ a fi d'evitar-nos sorpreses.


A banda d'aix√≤, tamb√© ser√† important tenir en compte altres aspectes abans d'iniciar un viatge, per exemple:

- El transportin, ha de tenir la mida suficient perqu√® l'animal pugui donar-se la volta i estar c√≤mode. Ha de comptar amb suficient ventilaci√≥ i anar degudament subjecte en el vehicle. En cas d'haver de viatjar amb avi√≥ ens exigiran a m√©s que estigui homologat i compleixi tots els requisits del IATA.

- S'ha d'evitar que viatgi acabat de menjar. Es recomana que hagin passat entre 2 i 3 hores de l'√ļltima ingesta per a evitar possibles v√≤mits i marejos. Si el viatge s'allargu√©s en el temps, caldr√† preveure almenys una parada (de ser possible) per a donar-li de menjar, sempre de manera lleugera.

- Proveir-se de l'aigua suficient per a tot el trajecte i mantenir-la fresca a l'estiu.

- Si viatgem amb cotxe i no volem ficar al gat o al gos en el transportin, habilitar una xarxa en el maleter.

Pel que fa a la maleta que haurem de preparar per a ells, no pot faltar:
- En el cas d'un gat, el seu calaix de sorra i una paleta.
- Abeurador i menjadora portàtil.
- Corretja de recanvi.
- Si l'animal és de petita grandària, portar-nos una bossa o una motxilla per a poder portar-ho en braços en visitar algun monument històric o museu.
- Una manta, o algun objecte que li sigui familiar, així com joguines per a tenir-ho entretingut.
- Documentaci√≥ de l'animal que inclour√† la cartilla de vacunaci√≥, aix√≠ com el Passaport d'animals dom√®stics exigible a la UE des de 2004. √Čs important tamb√© informar-se b√© dels requisits del pa√≠s de dest√≠, perqu√® poden sol·licitar a m√©s, algun altre tipus de certificats com els de desparasitacions o b√© un document del veterinari donant fe de la bona salut de l'animal.
- Medicació, si la precisa.
- Informació dels veterinaris pròxims al nostre allotjament així com del servei d'urgències per si fos necessari.

Per Eva Remolina / AMIC
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris