Fem-la ballar! La nova etapa de la Mulassa, amb la Núria Sellés al capdavant


Després de molt de temps sense sortir, la Mulassa de Vic enceta una nova temporada amb un relleu de cap de colla i molts projectes a la vista. 


“Fem-la ballar” és el lema que encapçala la nova etapa de la Mulassa de Vic, marcada per diferents canvis. Quins han estat? Bé, en primer lloc, hi ha hagut un relleu del cap de colla de la Mulassa de Vic. Fins ara estava liderada per Jaume Miquel March, qui ara ocupa el càrrec de sots-cap de colla, passant a ser Núria Sellés la cap de colla actual i convertint-se en la primera dona que ocupa aquest càrrec.


I en segon lloc, i darrere de l’eslògan “Fem-la ballar!”, cobra sentit la nova realitat de la Mulassa, que encara el 2021 amb nous projectes engrescadors. 

De cara al Mercat del Ram tenim previst participar, juntament amb la imatgeria de la Ciutat, als actes que organitza l’Ajuntament de Vic. El diumenge 16 de maig anirem com a convidats a Montblanc per celebrar el 40è aniversari de la seva Mulassa. 


Ens fa una especial il·lusió anunciar que la Mulassa de Vic ha estat seleccionada per participar en el 33è Aplec Internacional 2021 a l’Alguer (Sardenya) que organitza Adifolk, i que tindrà lloc els propers 24, 25 i 26 de setembre d’enguany. L’Aplec és una mostra de cultura popular catalana que cada any es fa en un lloc diferent del món, i que té per objectiu donar a conèixer la nostra cultura popular arreu. 





La nostra agenda no s’acaba aquí. També hi ha altres actes previstos tant a Vic com fora de la Ciutat, els quals anirem desvetllant més endavant. Així doncs, la farem ballar, i molt.


Per tal que podeu conèixer totes les novetats, el nostre passat, present i futur, engeguem una campanya de difusió de la Mulassa de Vic a través de les XXSS amb el hashtag #femlaballar a Instagram (@mulassadevic) i Facebook (Mulassa de Vic). Per començar, el dia 8 de març celebrant el dia de la dona penjarem una foto de totes les dones mulasseres i gralleres i durant la setmana les anirem donant a conèixer.


REFRESQUEM LA MEMÒRIA

D’on ve la nostra Mulassa? Tenim constància que a Vic hi havia una Mulassa des de l’any 1604 i era portada per la Confraria dels Paraires, però no va ser fins al 2006 que des dels Sagals d’Osona va sortir la idea de recuperar-la. Així que la nova Mulassa va ser construïda, batejada per la Festa Major del 2007 a la Plaça de la Catedral i apadrinada per la Mulassa de Tarragona. 

Des de llavors, ha sortit a ballar sempre pel Mercat del Ram, per Festa Major, alguna vegada per Mercat Medieval i també ha fet algunes sortides fora de la ciutat.

La Mulassa és de titularitat municipal, gestionada des de la seva recuperació per l’Associació Cultural Sagals d’Osona i acompanyada sempre pels grallers dels Sagals.


Publica un comentari a l'entrada

Comentaris