El ‘Vic floreix’ arriba a la sisena edició

Els floristes de Vic engalanaran diferents espais emblemàtics de la ciutat per sisè any consecutiu. Ho faran seguint les indicacions de tres artistes d’àmbit internacional que dirigiran l’ornamentació de cadascun dels indrets que formaran aquest circuit de visita en la nova edició de ‘Vic floreix’. Així, la landarista i mestre floral catalana, M. Jesús Miranda, s’ocuparà de l’espai aeri del carrer de la Mare de Déu dels Àngels; la lituana Marijus Gvildys decorarà la part de sota del Pont de Queralt; i el rus Vadim Kazanskiy dirigirà l’ornamentació de l’espai del Temple Romà. Cadascun dels espais estaran treballats pels mestres florals convidats, l’alumnat de l’Escola Smilax i les floristeries Aràlia, El Gallaret, Elles, Escalé, Planàs i Violeta Art Floral.  
Núria Simòn, presidenta del gremi de Floristes de Vic i secretària de Vic Comerç, anuncia que aquest any s’ha apostat per portar tres mestres de l’art floral de renom internacional. “Volem que el ‘Vic floreix’ segueixi sent una activitat artística de referència a la ciutat i que el públic continuï valorant com fins ara l’esforç que representa construir i decorar espais i el talent i professionalitat que tenim els floristes de Vic”, ha remarcat Simòn.
La Regidora de Comerç M. Carme Bover considera que tenir floristes dinàmiques i participatives que s’interessin pel món floral aporta prestigi, innovació i professionalitat als comerços de Vic i a la pròpia ciutat. En aquest sentit, s’ha volgut continuar amb el projecte apostant per la internacionalització i acompanyant l’itinerari creat per El So de les Cases. “El ‘Vic floreix’ ha de ser una excusa més per passejar per la ciutat i descobrir espais des d’una altra visió”, afegeixBover. 
‘Vic floreix’ és una acció organitzada pel Gremi de floristes de Vic, Vic Comerç,  l’Ajuntament de Vic, l’Escola d’art Flora, Smilax i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.