Nova edició dels Casals d’Estiu


Es va presentar la novena edició dels casals d’estiu municipals, que amb la voluntat de poder-la millorar, l’Ajuntament de Vic hi ha fet alguns canvis respecte passades edicions. Destacar que la iniciativa neix amb l’objectiu de facilitar la conciliació laboral i familiar. Tal i com va afirmar el regidor d’Educació, Àlvar Solà, “la iniciativa dels casals d’estiu no pretén ser competència per altres entitats privades i per aquesta raó al mateix tríptic informatiu també contempla aquestes altres opcions”. Les persones interessades en apuntar-se ho poden tramitar fins el pròxim 3 de juny de forma presencial des de la regidoria d’Educació i Oficina d’Atenció Ciutadana o bé per internet al web www.vic.cat/CasalsEstiu.

Enguany s’ha modificat la imatge de la guia d’activitats d’estiu que té com a lema “ESTIU XL” amb la idea de proporcionar activitats idònies per a cada edat: el “Casal S” adreçat a infants de P3 a 3r de primària; el “Casal M”, per a nens i nenes de 4rt a 6è de primària; “Casal L”, abans conegut com a “Civicus”,  per a joves de secundària fins a 16 anys i; “Casal XL”, que es refereix al curs de pre-monitors, dirigit a joves amb edats compreses entre 16 i 18 anys i que en aquest cas la matrícula es farà directament del 8 al 23 de juny.

Els casals S i M es portaran a terme del 27 de juny al 29 de juliol i els preus oscil·len entre 24,50 euros setmanals o bé 64 euros setmanals dependent de si l’infant es queda a dinar. Enguany els centres públics on es realitzaran els casal són: Salarich, Andersen, Guillem de Mont-rodon i Estel, aquests dos últims amb la possibilitat de servei de menjador. Destacar que el Guillem de Mont-rodon compta amb una col·laboració específica per part dels alumnes de l’escola d’oficis que realitzen pràctiques de cuina. Una de les novetats d’enguany és que el “Casal M” s’ha configurat amb sortides diàries amb piscina un cop a la setmana, entre altres activitats.

La dinàmica del casal està configurat per setmanes temàtiques, ja que d’aquesta manera es pot apuntar-se per setmanes en funció de les necessitats de la família.

Pel què fa els “Casals L i XL”  parteixen amb la idea de proporcionar un estiu a mida del jove i des de l’Ajuntament de Vic hi ha l’interès a que esdevingui un primer contacte amb la regidoria de joventut. “El Casal L”, es farà del 4 al 29 de juliol i consta de 4 temàtiques diferents que tractaran temes d’actualitat i d’interès pels joves. D’altra banda, el “Casal XL” tindrà lloc del 4 al 15 de juliol i aquest any la formació anirà a càrrec de les entitats en el lleure de la ciutat.   

Destacar que la iniciativa dels Casals d’Estiu segueix oferint la feina del monitoratge als joves que durant tot el curs participen activament en esplais i agrupaments de la ciutat que ens permeten aprofitar la seva formació i experiència en el camp.


Per a més informació: www.vic.cat/CasalsEstiu