Saps quins són els principals components dels espinacs?

El component més important dels espinacs és l’aigua, de manera que el seu consum afavoreix l’eliminació de l’excés de líquid en l’organisme. També destaca la presència d’hidrats de carboni i, d’altra banda, l’absència de greixos.
Tot i que el contingut de fibra és destacable, també cal fer menció de la riquesa vitamínica i de minerals. Els espinacs inclouen grans quantitats de provitamina A i de vitamines C i E. També és una bona font de vitamines del grup B, principalment de folats.
La provitamina A es transforma en vitamina A mesura que el nostre organisme la necessita. Aquesta vitamina contribueix en el bon estat de la pell i del cabell i en el bon funcionament del sistema immunològic.
En relació amb la vitamina C intervé en la formació del col·lagen, afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i també augmenta la resistència davant de les infeccions.
La vitamina E destaca per la seva acció antioxidant; mentre que els folats contribueixen en la producció de glòbuls vermells i blancs.
Pel que fa al contingut en minerals, els espinacs són rics en calci, ferro, magnesi i potassi. Per aquest motiu, resulten un aliment indicat per a les persones que tenen anèmia.