Vic posa de relleu el seu valor patrimonial

Ahir a la tarda es va posar la primera taula sota la balcona de l’Ajuntament de Vic que representa la darrera fase del projecte de la senyalització turística dins del centre històric, de l’arquitecte Miquel Surinyach i Pous. Un projecte finançat íntegrament per l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona a tres anualitats i amb un cost total de 93.000 euros.

Després de la instal·lació de les set fites verticals d’accés al centre històric que recorden els cinc portals medievals, més els dos accessos d’èpoques posteriors, s’hi afegeixen les tres taules orientatives que des del terra indiquen el turista els tres centres de major interès de la ciutat de Vic ubicats a la plaça Major, a la Catedral i al Temple Romà. Ahir a la tarda, la 1a tinenta d’alcalde i regidora de Turisme, Anna Erra acompanyada del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Riera i els arquitectes de l’obra, Miquel Surinyach i Pous i Miquel Surinyach i Pla (fill i pare), han mostrat aquesta nova peça a davant de la casa consistorial amb accés a la plaça Major de Vic.

La 1a tinenta d’alcalde, Erra va anunciar que el projecte turístic posa en relleu el gran valor patrimonial de la ciutat amb l’objectiu de donar una major atenció al turisme de la ciutat, i, a la vegada, la ciutadania pugui descobrir-lo i valorar-lo. Per la seva banda, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona va mostrar la seva satisfacció en fer possible aquest projecte turístic de la ciutat i permet, “situar Vic en un punt d’atracció turística de qualitat”.

La darrera fase mostrarà, per una banda les tres taules d’informació situades a aquests tres punts estratègics i una trentena de plaques horitzontals davant dels punts d’interès turístic que formen la ruta turística que funciona a Vic des de fa més de vint anys i que està previst que estigui del tot completat en aquest proper estiu.

A la vegada, també es va inaugurar el punt número 1 de la ruta turística: la Casa de la Ciutat. Des d’aquest espai es podrà accedir a una aplicació des del mòbil o la tauleta mitjançant un lector de codi QR. Un cop a dins, es troba una descripció acurada del lloc on ens trobem, una àudio-guia descriptiva, fotografies i un vídeo de l’interior. Aquesta mateixa aplicació s’estendrà a la resta dels 29 punts que també inclouen a banda d’edificis municipals, cases particulars.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris