Vic presenta ATENEA, una IA al servei de les persones grans


Una nova eina ha irromput en l'escena tecnològica de Vic, destinada a millorar la qualitat de vida de les persones d'edat avançada de la ciutat. Amb el nom d'ATENEA, aquesta innovació representa un pas endavant en la promoció de l'autonomia i l'assistència per a aquells que superen els 65 anys. Desenvolupada en una interfície 100% en català, ATENEA ofereix una manera accessible i fàcil d'usar la tecnologia, superant les barreres digitals i garantint que cap persona gran quedi exclosa de la societat.


A diferència dels dispositius convencionals, ATENEA no té botons ni pantalles tàctils. En canvi, es basa exclusivament en la interacció mitjançant la veu, facilitant així un accés més senzill i natural per als usuaris. A través de converses, aquesta intel·ligència artificial pot donar respostes immediates a les necessitats dels usuaris i solucions a les seves gestions diàries.


L'objectiu fonamental d'ATENEA és millorar el benestar personal, la salut i la qualitat de vida de les persones grans, proporcionant una gamma de funcionalitats útils. Entre les seves capacitats inicials es troben la possibilitat de demanar cita al metge, conversar amb familiars, sol·licitar assistència als serveis socials i alertar en casos d'emergència. Amb el temps, es preveu ampliar aquestes funcionalitats per adaptar-se millor a les necessitats dels usuaris.


La implementació d'ATENEA a Vic no és només un pas cap endavant en termes de tecnologia, sinó també un símbol de l'enfocament integral i centrada en les persones de les polítiques municipals. En paraules de la regidora Núria Homs, des de l'Ajuntament de Vic s'encoratja activament la participació de les persones d'edat avançada en aquest projecte, reconeixent la seva importància i valorant les seves opinions per millorar constantment l'eina.


Per als residents de Vic interessats en provar ATENEA, l'ajuntament ofereix la possibilitat de participar de manera gratuïta en la prova pilot fins a finals d'any. A través del Departament de Benestar i Família, es facilitarà un acompanyament personalitzat per a la implementació i el seguiment del projecte, assegurant que els usuaris puguin familiaritzar-se amb la tecnologia i resoldre qualsevol dubte o pregunta que pugui sorgir.


Des de l'empresa Momentum Analytics, responsables del desenvolupament d'ATENEA, s'ha destacat el potencial transformador d'aquesta iniciativa. Albert Isern, encarregat del disseny de l'eina, ha expressat la seva confiança en la prova pilot com a via per millorar i afinar els detalls d'ATENEA, assegurant que el producte final canviarà significativament la vida de moltes persones.


Així, ATENEA s'uneix al projecte més ampli de Vic Ciutat Cuidadora, reforçant l'engament de la ciutat amb el benestar i l'autonomia de tots els seus habitants, independentment de la seva edat o condició. Amb una visió integral, transversal i intergeneracional, Vic continua estant a l'avantguarda de les iniciatives que col·loquen les persones al centre de la innovació i el progrés.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris