Torna la Festa Major de Vic amb més d’un centenar d’activitats.



Vic ja està a punt per tornar a acollir la Festa Major, després d’un any d’aturada, amb més propostes, més espais i una programació pensada per a totes les edats que s’allargarà del 28 de juny a l’11 de juliol. “Estem molt orgullosos i contents de poder tornar a celebrar la nostra festa major perquè la ciutat segueixi viva”, va remarcar la regidora de Cultura, Susagna Roura.

Durant les dues setmanes de les Festes de Sant Miquel dels Sants s’han programat més d’un centenar d’activitats per arribar a tots els públics. Les activitats més destacades i esperades són la presentació del lleó de la ciutat, que suposa la recuperació d’un membre del bestiari, la recuperació dels gegants centenaris i la reobertura de l’oci i els espectacles nocturns.

 

La Crida es reinventa a la llera del riu amb un nou format “Una Crida plena d’obstacles” pensada per a totes les colles i edats. A més, res recuperen els grans concerts nocturns, que canvien d’ubicació, i caldrà assistir-hi amb inscripció prèvia.

 

Una festa popular i tradicional

 

La programació de les Festes de Sant Miquel dels Sants recupera els actes més tradicionals i de cultura popular del dia del patró, 5 de juliol, com són el seguici de la Festa Major i les danses tradicionals, com el ball de l’Àliga, la Dansa de l’Espígol i el ball de gegants, acompanyats dels Grallers i dels Sagals d’Osona, que es treballa per anar adaptant a les mesures sanitàries en constant evolució.

 

Enguany, la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants ha homenatjat Pere Puig, per la seva trajectòria en el consistori com formant part de l’organització del seguici de Sant Miquel dels Sants durant molts anys. El portador del penó durant el seguici serà Miquel Genís i l’autora del vers de l’espígol és Núria Armengol.

 


La representant de la comissió de la Festa Major, Núria Sallés,  va explicar que des de la comissió s’ha treballat des de fa mesos per tenir una festa major “el més normal possible”. En aquest sentit es recuperen la majoria de les activitats, amb alguns canvis i adaptacions per poder-les dur a terme.

 

Enguany es comptarà amb una aplicació mòbil que estarà activa a partir de dilluns vinent, dia 28 de juny, on la ciutadania es podrà inscriure per participar en aquelles activitats en què es requereixi. Tanmateix les activitats organitzades per centres cívics o entitats les inscripcions s’hauran de fer a través d’aquests equipaments o associacions.




 

Pau Sardiné, autor del cartell de la Festa Major

 

El dissenyador Pau Sardiné és l’autor del cartell de la Festa Major de Vic 2021, recuperat de l’anul·lada festa major 2020, i que va guanyar el concurs de cartells. “Amb aquest cartell, pensat per la festa major del 2020, volia transmetre l’aire i la imaginació que la gent necessitava en aquell moment, després de mesos de confinament”, ha explicat Sardiné. La resta de cartells que es van presentar al concurs es poden veure en una exposició a l’Oficina de Turisme.

 

Va De Pessics, un estiu ple d’activitats culturals

 

Les activitats s’allargaran tot el mes de juliol i agost amb la programació cultural “Va de pessics”, que inclourà activitats per allargar la festa major i les activitats d’estiu promogudes per agents culturals i el propi Ajuntament.

 

Susagna Roura va subratllar que “Va de pessics” és l’evolució del VicTroc, que va oferir 90 actes culturals en 60 dies per suplir la manca de Festa Major l’any passat, i que torna perquè Vic continuï de festa i bategant tot l’estiu.

 

 A la roda de premsa també van participar-hi el representant d’Osonament, Toni Canadell, que va explicar com s’està treballant en el nou camp d’espígol ubicat al costat de l’equipament per garantir una Festa Major “plena d’espígol i color”.

 

Una Festa Major lliure d’agressions sexistes


Des de l’aprovació del protocol per abordar les violències sexuals i sexistes, des de l’Ajuntament es continua treballant fermament per gaudir d’aquests espais i actes de Festa Major lliures de violències sexuals. En aquest sentit, es podran trobar punts liles en diversos actes perquè la ciutadania s’hi pugui adreçar en cas de veure o patir una agressió. Dues educadores aconsellaran i acompanyaran les persones que ho requereixin.

 

Es pot consultar el programa complet de la Festa Major de Vic aquí, i la programació del 'Va de pessics' aquí.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris