Els beneficis més destacats de jugar al Scrabble



És un dels jocs de taula més populars, del qual també es fan campionats mundials i apte per a totes les edats. Inventat per Alfred Mosher Butts en 1935, no sols és una eina educativa per a millorar el vocabulari, sinó que a més se li atribueixen altres beneficis per a la ment, ja que ajuda al pensament lateral i a la comprensió.
Per als nens, és molt útil per ajudar-los amb el seu lèxic, però també per a desenvolupar el raonament matemàtic, perquè els jugadors es veuen obligats a anar calculant els valors de les diferents lletres, sumar-los i prendre decisions sobre com col·locar les peces a fi de combinar-les i obtenir una puntuació més alta, per la qual cosa s'obliguen a buscar alternatives i a marcar estratègies efectives a la recerca de la paraula perfecta.
A més amb el Scrabble també es millora notablement l'ortografia, perquè en el joc es fa essencial escriure correctament la paraula formada, perquè un error la donaria com a no vàlida.
La gent gran també pot beneficiar-se, perquè aquest joc com la resta dels que es juguen a taula, serveixen per socialitzar amb altres persones i mantenen la ment activa. Els hi pot ajudar així mateix a exercitar la memòria i l'atenció.
A part de la versió tradicional, existeixen altres varietats que han anat apareixent amb els anys com el Scrabble Cooking, especialitzat en temàtiques de cocció i que conté moltes receptes, el Scrabble Go, l'aplicació per a mòbils i tauletes que permet competir amb jugadors de tot el món o el Scrabble en format cartes, ideal per a portar-ho a qualsevol part.

Per Eva Remolina / AMIC

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris