Com sortir d'un fitxer de morosos?


Formar part de les "llistes negres" encarregades d'enjudiciar la solvència patrimonial, els anomenats fitxers de morosos, és més fàcil del que sembla. Un retard en el pagament de les quotes de la targeta de crèdit, un parell de lletres d'un préstec impagades o una factura del telèfon retornada, poden ser motius perquè el nostre nom acabi en un d'aquests fitxers.
La Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal estableix que perquè et puguin incloure, han de concórrer tres requisits:
• Exist√®ncia pr√®via d'un deute cert, ven√ßut, exigible, que hagi resultat impagat i respecte del qual no hi ha reclamaci√≥ judicial, arbitral o administrativa.
• Que no hagin transcorregut sis anys des de la data en qu√® s'hauria d'haver pagat.
• Requeriment previ de pagament.

No obstant aix√≤, si se sospita que ja s'apareix en una de les temudes "llistes negres", conv√© esbrinar-ho i intentar solucionar el problema, perqu√® la vida financera no es ressenti. Un cop confirmades les sospites, el seg√ľent pas √©s abandonar el fitxer, b√© saldant el deute, b√© deixant que el temps passi, ja que transcorreguts sis anys, el nom ha de desapar√®ixer, tot i no haver-se saldat el deute. No obstant aix√≤, durant aquest temps, hem de saber que les portes del cr√®dit bancari romandran tancades.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris