Vic comença a seguir les mesures del Procicat per aturar la incidència de la pandèmiaAquest matí el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució SLT/2397/2020 per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia als municipis de Vic i de Manlleu.

La resolució estableix la recomanació que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents. Alhora, recorda a les persones titulars de centres de treball, públics i privats que són responsables d'adoptar diverses mesures d'higiene i desinfecció o de posar a disposició de les persones treballadores elements i material desinfectant i protector, entre altres aspectes.

En el marc d’una roda de premsa celebrada avui amb la delegada Camps, Alba Camps, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la gerent en funcions de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, s’ha informat de les mesures adoptades pel Procicat i s’ha demanat a la població vigatana i manlleuenca que les respecti.

Alba Camps, a la seva intervenció, ha destacat la importància de seguir les recomanacions del Procicat per tal d’aconseguir abaixar la corba d’incidència de la pandèmia. En aquest sentit, Camps ha volgut posar de relleu la gran tasca que, tant des dels departaments implicats de la Generalitat com des de les administracions locals, s’està duent a terme amb vocació de donar resposta a l’emergència sanitària”. La delegada ha traslladat el contingut de les mesures adoptades i publicades avui, alhora que ha emplaçat el conjunt de la ciutadania a ser conscients de la responsabilitat que tenim totes en frenar la corba i, finalment, erradicar la pandèmia”.

Anna Erra ha destacat que “tenim una oportunitat per doblegar el virus i frenar la pandèmia. Ens cal la màxima corresponsabilitat i suport de la ciutadania per aturar aquest semàfor vermell”. A més, ha posat en valor el treball conjunt fet amb Manlleu per acordar el tancament de parcs infantils i pistes esportives a l’aire lliure amb l’únic objectiu de revertir la situació.

Àlex Garrido ha declarat que “de manera corresponsable i coordinada hem d’encarar la necessitat de garantir el compliment de les mesures preventives i el compliment dels confinaments”.

Finalment, Teresa Sabater ha exposat les dades epidemiològiques actuals a la Catalunya Central i, més concretament, de Manlleu, on les darrers setmanes han augmentat les taxes d’incidència, i Vic, on s’han mantingut en nivell alt tot i que estabilitzades. La gerent en funcions ha informat que la taxa de reproducció de l’epidèmia és de 1,32 a Manlleu i de 1,46 a Vic, mentre que a la totalitat de la Catalunya Central és lleugerament per sota d’1”.

Les mesures del Procicat que podeu consultar aquí tindran vigència durant 15 dies.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris