Alicia Minaya i Laura Redondo guanyen la Beca Consultori Bayés 2019


L’entrega de la Beca Consultori Bayés va tenir lloc el passat divendres dia 27 de setembre a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, coincidint amb la celebració de Sant Cosme i Sant Damià. La beca, que es lliura amb la col·laboració de la Fundació FORES i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, celebrava la seva 20ena edició amb l’entrega extraordinària de dos premis.
Enguany la taula principal de l’acte estava presidida per la Sra. Anna Erra, alcaldessa de Vic; el Dr. Jaume Padrós, President del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB); el Dr. Josep Arimany, Primer Tinent d’Alcaldia i Regidor d’Universitat i Ciutat del Coneixement; el Dr. Francesc Xavier Clos, President de la Junta comarcal d’Osona del CoMB; la Dra. Carme Bertral, secretària d’Atenció i Participació del Departament de Salut i, finalment, la Dra. Imma Ausió, Presidenta de l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona.
La celebració es va iniciar a les 20h del vespre amb la benvinguda institucional a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat i del Dr. Clos, qui va presentar la conferència El centenari d’una pandèmia: la Grip Espanyola 1918-1919 del Dr. Antoni Trilla, Cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic-UB.
A continuació, es va fer l’entrega de les beques i dels premis acadèmics participants: Premis Sanitat Osona, Beca ACMO, Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut, Borsa Formativa pels estudiants del Grau de Medicina i el reconeixement de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut de la UVic-UCC. L’encarregat de presentar cada un d’ells va ser el Dr. Clos, acompanyat dels responsables en cada cas. L’entrega de la Beca Consultori Bayés, que enguany sorprenia augmentant la dotació del premi i repartint el premi entre dues tesis guanyadores, es va realitzar a mans del Prof. Dr. Antoni Bayés.
Les premiades van ser la Sra. Alicia Minaya amb el projecte: “Millora de la pràctica clínica infermera en el maneig del dolor en pacients dements d’una unitat de geriatria aguda a través de la reflexió” i la Dra. Laura Redondo amb el seu treball: “Aportació del Trabecular Bone Score en l’estudi de factors de risc de fractura osteoporòtica en una cohort de dones postmenopàusiques de la comarca d’Osona”.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris