MERCAT MEDIEVAL VIC 2018


PROPERA EDICIÓ: del 6 al 9 de desembre, 2018

VIC ES TRANSFORMA EN UN POBLAT MEDIEVAL AMB ARTESANS, TAVERNERS, FIRARIES I ESPECTACLES AL CARRER
Del 6 al 9 de desembre els carrers del centre històric de Vic tornaran un any més a l'època medieval. Durant 4 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb expositors repartits per tot el nucli antic de la ciutat amb una oferta àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes. 

Al Mercat Medieval també hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu crepes, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pizzes, gofres i pop. I, paral·lelament hi haurà també un espai destinat als productes locals, amb parades de productors agroalimentaris de la comarca d'Osona. S'hi podrà comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d'altres. 

Pel què fa a l'oferta cultural, la representació de L'Assalt de l'Altarriba tornarà a endinsar-nos en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la traïció i la sang! Hi participen més de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per espais emblemàtics de la ciutat. 

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats activitats infantils, música, balls i elsespectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers el centre de Vic i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor artístic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps. 

La recreació dels oficis medievals és ja un clàssic del Mercat amb parades i demostracions de mestres artesans; com ho és també l'exhibició d'aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.

Horaris de la fira:

  • De 10:00h a 20'00h

Tipus d'entrada:

  • Entrada Gratuïta
Consells d'autoprotecció* Estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació. 
* Porteu roba i calçat còmoda. 
* Estigueu sempre ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic. 
* Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat. 
* Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu. 
* Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. Estigueu sempre pendents de la gent gran i de les persones amb impediments. 
* Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics, feu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte perquè la portin en un lloc visible. 
* No us atureu davant les portes d'entrada i sortida ni als passadissos. 
* En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació. 
* No pugeu a les baranes, reixes o altres elements inestables que puguin ser perillosos. 
* Finalitzat l'esdeveniment, sortiu de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els objectes personals. 
En cas d'emergència:
* Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emergència. Si sou en un recinte tancat, no feu servir els ascensors. 
* Dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere. 
* Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que hi ha concentrades. 
* Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu als serveis d'emergència. 
* En cas d'emergència, si truqueu al 112 des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

RECORDEU
Davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu el 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris