MERCAT MEDIEVAL VIC 2018


PROPERA EDICI√ď: del 6 al 9 de desembre, 2018

VIC ES TRANSFORMA EN UN POBLAT MEDIEVAL AMB ARTESANS, TAVERNERS, FIRARIES I ESPECTACLES AL CARRER
Del 6 al 9 de desembre els carrers del centre hist√≤ric de Vic tornaran un any m√©s a l'√®poca medieval. Durant 4 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear l'√®poca medieval amb expositors repartits per tot el nucli antic de la ciutat amb una oferta √†mplia i variada: articles de decoraci√≥, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes. 

Al Mercat Medieval tamb√© hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu crepes, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pizzes, gofres i pop. I, paral·lelament hi haur√† tamb√© un espai destinat als productes locals, amb parades de productors agroalimentaris de la comarca d'Osona. S'hi podr√† comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d'altres. 

Pel qu√® fa a l'oferta cultural, la representaci√≥ de L'Assalt de l'Altarriba tornar√† a endinsar-nos en una hist√≤ria basada en uns fets hist√≤rics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la tra√Įci√≥ i la sang! Hi participen m√©s de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per espais emblem√†tics de la ciutat. 

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb m√ļltiples activitats l√ļdiques de tot tipus i per a totes les edats activitats infantils, m√ļsica, balls i elsespectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers el centre de Vic i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor art√≠stic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps. 

La recreaci√≥ dels oficis medievals √©s ja un cl√†ssic del Mercat amb parades i demostracions de mestres artesans; com ho √©s tamb√© l'exhibici√≥ d'aus rapinyaires com √†guiles, falcons, voltors i mussols.

Horaris de la fira:

  • De 10:00h a 20'00h

Tipus d'entrada:

  • Entrada Gratu√Įta
Consells d'autoprotecci√≥* Estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment, aix√≠ com les que apareguin als mitjans de comunicaci√≥. 
* Porteu roba i cal√ßat c√≤moda. 
* Estigueu sempre ben hidratats i porteu aigua en ampolles de pl√†stic. 
* Tingueu localitzades les sortides d'emerg√®ncia o les vies d'evacuaci√≥ i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat. 
* Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de refer√®ncia on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu. 
* Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la m√†. Estigueu sempre pendents de la gent gran i de les persones amb impediments. 
* Porteu la documentaci√≥ a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats ps√≠quics, feu una fitxa amb les seves dades i un tel√®fon de contacte perqu√® la portin en un lloc visible. 
* No us atureu davant les portes d'entrada i sortida ni als passadissos. 
* En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensaci√≥ d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicaci√≥ alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuaci√≥. 
* No pugeu a les baranes, reixes o altres elements inestables que puguin ser perillosos. 
* Finalitzat l'esdeveniment, sortiu de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els objectes personals. 
En cas d'emergència:
* Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emerg√®ncia. Si sou en un recinte tancat, no feu servir els ascensors. 
* Dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere. 
* Eviteu cridar, c√≥rrer o emp√®nyer els altres, ja que podr√≠eu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que hi ha concentrades. 
* Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu als serveis d'emerg√®ncia. 
* En cas d'emergència, si truqueu al 112 des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

RECORDEU
Davant de qualsevol emerg√®ncia personal o col·lectiva, truqueu el 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris