Les cooperatives escolars de Vic es preparen per vendre els seus productes al mercat

Al llarg de les properes properes setmanes, les sis cooperatives escolars que han participat al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) vendran productes al mercat setmanal de Vic, l’activitat amb què finalitza el projecte. Una venda que se celebrarà en tres dies diferents: el 22 i 29 de maig i el 5 de juny.

El projecte CuEmE, impulsat per la Diputació de Barcelona i al qual l’Ajuntament està adherit, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Així, durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat. És en aquest sentit que la col·laboració de l’Ajuntament de Vic fa que el programa vagi més enllà de l’escola i es vinculi amb el propi consistori, les entitats, les empreses i la ciutadania.


Les cooperatives escolars al mercat setmanal

El proper dimarts 22 de maig seran les cooperatives StarsCoop i CoopCraft del Col·legi Sagrat Cor, i Artesania Escolar i Emprenedors Junior de l’Escola Doctor Joaquim Salarich les que vendran els productes elaborats al llarg del curs escolar, destinant el 10% dels beneficis a una ONG o entitat del tercer sector.

En el cas de les cooperatives Kings Coop i Factory School del Col·legi Fedac Vic-Pare Coll i CO5KALairocse i ClassCraft del Col·legi Escorial, faran la venda a mercat el proper dimarts 29 de maig.

Per últim, les cooperatives 6xA, Tots sumem+ i Coopekracks del Col·legi Sant Miquel dels Sants i la cooperativa Recicoop de l’Escola Santa Caterina de Siena tancaran els mercats de cooperatives el dimarts 5 de juny.


Un projecte amb llarg recorregut a les escoles de Vic

Des de la implementació del projecte a la ciutat el curs 2012/13, cada any s’hi ha anat adherint una nova escola participant, fent créixer el número d’alumnat i el nombre de cooperatives creades. Enguany ja són sis escoles les que hi partcipen: Escola Doctor Joaquim Salarich, Col·legi Sagrat Cor, Col·legi Fedac Vic-Pare Coll, Col·legi Escorial, Escola Santa Caterina de Siena i Col·legi Sant Miquel dels Sants, que s’ha incorporat aquest curs.