Al llarg de les properes properes setmanes, les sis cooperatives escolars que han participat al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) vendran productes al mercat setmanal de Vic, l’activitat amb què finalitza el projecte. Una venda que se celebrarà en tres dies diferents: el 22 i 29 de maig i el 5 de juny.

El projecte CuEmE, impulsat per la Diputació de Barcelona i al qual l’Ajuntament està adherit, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Així, durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat. És en aquest sentit que la col·laboració de l’Ajuntament de Vic fa que el programa vagi més enllà de l’escola i es vinculi amb el propi consistori, les entitats, les empreses i la ciutadania.


Les cooperatives escolars al mercat setmanal

El proper dimarts 22 de maig seran les cooperatives StarsCoop i CoopCraft del Col·legi Sagrat Cor, i Artesania Escolar i Emprenedors Junior de l’Escola Doctor Joaquim Salarich les que vendran els productes elaborats al llarg del curs escolar, destinant el 10% dels beneficis a una ONG o entitat del tercer sector.

En el cas de les cooperatives Kings Coop i Factory School del Col·legi Fedac Vic-Pare Coll i CO5KALairocse i ClassCraft del Col·legi Escorial, faran la venda a mercat el proper dimarts 29 de maig.

Per últim, les cooperatives 6xA, Tots sumem+ i Coopekracks del Col·legi Sant Miquel dels Sants i la cooperativa Recicoop de l’Escola Santa Caterina de Siena tancaran els mercats de cooperatives el dimarts 5 de juny.


Un projecte amb llarg recorregut a les escoles de Vic

Des de la implementació del projecte a la ciutat el curs 2012/13, cada any s’hi ha anat adherint una nova escola participant, fent créixer el número d’alumnat i el nombre de cooperatives creades. Enguany ja són sis escoles les que hi partcipen: Escola Doctor Joaquim Salarich, Col·legi Sagrat Cor, Col·legi Fedac Vic-Pare Coll, Col·legi Escorial, Escola Santa Caterina de Siena i Col·legi Sant Miquel dels Sants, que s’ha incorporat aquest curs.