Revista de Vic 43

Se sap quan arriba el bon temps, perquè arriba el Mercat del Ram de Vic.

Una de les festes més maques, on el record de la meva infantesa m’omple de felicitat. I és que recordo molt com anàvem a veure el bestiar, a beneir la palma, a vestir-me de vint-i-un botons.La cançó del Mercat del Ram d’en Font Sellabona ara sona molt sovint a través de YouTube, i el meu fill gran ja se la sap gairebé del tot.

És una de les festes més antigues de la nostra ciutat, ja que se’n té constància des de l’any 875.


Una excusa perfecte per veure exhibicions i concursos ramaders, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i un ampli espai destinat a la gastronomia, i sobretot per gaudir amb la família.
Us deixo amb la lletra de la cançó del Mercat del Ram.

“Les pubilles de la plana, ben aviat s’han desvetllat, i un sol rialler demanen, per la gent que va al mercat.
És un jorn de primavera, quin estiu de prat florit, de roselles, de dolceses, la nostra plana de Vic
Ja les noies s’empolainen, per anar al mercat de Vic, per dansar belles sardanes, i fins per trobar marit.
Mercat del ram, orgull d’Osona, en festa bona surt del camp, mercat del ram, de llor i palmes, que porten flaires del nostre camp. Mercat del ram, de tradició, pler de tipisme i de color. Mercat del ram, mercat del ram, tothom t’espera, mercat del ram.
Plana de Vic, terra catalana, on sento pau, ballant la sardana, plana de Vic, el teu mercat, jo no el podré mai oblidar.”Recordeu que ens podeu seguir a les xarxes socials Facebook i Twitter i a través de www.vicfm.cat.

Ens podeu enviar comentaris o articles a: 
info@larevistadevic.cat