Resistència a la insulina


La resistència a la insulina pot ser la diferència entre menjar el que vulguis i no augmentar de pes, i engreixar-te en només olorar un pastís.

Tots hem vist com hi ha persones que estan en bona forma, amb un baix percentatge de greix, que mengen el que volen (pasta, pizza, sucres...) i no s’engreixen gens. Altres persones mengen una galeta i de seguida s’engreixen.

Has pres un litre de Coca-cola i la teva sang està fins a dalt de glucosa. El pàncrees reacciona produint insulina (forma que s’encarrega de retirar la glucosa de la sang per portar-la a les cèl·lules musculars i al fetge, per emmagatzemar-la com a glucogen), però quant aquests dipòsits estan plens, el fetge converteix aquesta glucosa en triglicèrids que aniran a parar a les cèl·lules de greix, augmentant de pes i de volum.

Quan algú té resistència a la insulina el resultat no és bo. El sucre en sang va pujant, el pàncrees segueix produint insulina sense control. Amb el temps, cada vegada falta més quantitat perquè les cèl·lules reaccionin, fins que el sistema es trenca i el pàncrees deixa de produir suficient insulina per baixar els nivells de sucre. Això ja seria diabetis.

Com podem saber si tenim resistència a la insulina:

· Et sents marejat i et costa concentrar-te
· Tens un alt percentatge de greix corporal
· Et costa perdre pes
· Pressió arterial alta
· T’adorms després de menjar carbohidrats i tornes a tenir gana poc després.
· Anàlisis de sang amb triglicèrids i glucosa elevats.

Cal considerar que el sedentarisme, una mala alimentació i l’estrès, juntament amb l’edat, són factors que poden predisposar a una resistència a la insulina. També hi ha factors genètics.

Posem a la vostra disposició la nostra unitat de nutrició a càrrec de la Blanca Esteve, per ajudar-vos a aconseguir una millor qualitat de vida.

Per una alimentació conscient i una qualitat de vida sana. Revisa’t.

Reserva la teva hora al 938836670, o bé a essencia@essencia.cat.Av. Olimpia, 7 (baixos)
08500 Vic, 938 83 66 70
www.essencia.cat