Vicòmic, el saló del còmic de Vic el 17 i 18 de febrer

Vicòmic, el Festival del Còmic i les Altres Ciències de Ficció de Vic, s’instal·larà per segon any consecutiu al Recinte Firal El Sucre, els dies 17 i 18 de febrer. En aquesta segona edició, segons ha explicat el seu director, Josep Quintana, es tripliquen les activitats organitzades al llarg dels dos dies. D’aquesta manera es podrà participar en múltiples tallers relacionats amb el món del còmic, tornejos de videojocs, sessions de maquillatge, jocs amb Laser Tag, xerrades i exposicions, entre d’altres. Tan dissabte com diumenge, des de les 10h del matí i fins a les 19h30, el festival oferirà propostes per a tots els gustos i edats, amb el denominador comú de la passió pel món del còmic.
 
Una quarantena d’expositors, entre la zona comercial i la zona creativa, oferiran els seus productes i donaran a conèixer la seva obra. Quintana ha destacat que “tot i l’esforç que suposa organitzar una fira com aquesta, estem satisfets perquè hem tingut molta demanda d’espais, més de la que podem oferir”. Per la seva part, el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha afirmat que “Catalunya va ser pionera en el món del còmic i els editors catalans representen el 95% de la indústria del còmic que es fa a Espanya. És per tant un iniciativa forma part de la nostra cultura i del nostre art ”.
 
Alguns dels dibuixants que signaran exemplars durant el Vicòmic són Javi Rey, premiat com a millor autor revelació en l’últim Saló del Còmic de Barcelona i autor d’Intempérie i Un maillot pour L’Algerie, Esteve Polls, dibuixant de Normal life i de nombroses adaptacions d’històries cinematogràfiques com The Expendables, Oriol Estrada, autor del llibre i documental Songokumania i principal especialista sobre el fenomen Bola de Drac a Catalunya, Olga Resina, Autora de la saga de còmics del Supercatalà (Ooso Comics) i Joan Mundet, Autor de Capablanca i Gari Folch.
 
Pel què fa al exposicions, se’n podran veure quatre: Vinyetes: història del còmic en català, una repassada a la història del còmic publicat en català, Capablanca, exposició d’original del còmic Capablanca, obra de Joan Mundet, Darrere les empremtes dels nostres herois, de turisme pel cinema i les sèries de televisió i Serrallonga: dibuixant la llegenda, una recopilació visual de com s'ha dibuixat el bandoler al llarg dels segles, iniciant-se amb el gravats del XIX i finalitzant amb els còmics del XXI.
 
 
Més informació a www.vicomic.com