El veïnat de la zona del Nen ja pot fer arribar les seves propostes pels pressupostos participatius del 2018

Vic dona el tret de sortida a la campanya dels pressupostos participatius a la zona del Nen –zona vermella-, formada per sis barris de la ciutat: Barri d’Osona, La Calla, L’Estadi, L’Horta Vermella, Santa Anna i Serra-de-senferm. En total, es destinaran 150.000 euros del pressupost de l’Ajuntament per executar les propostes guanyadores –votades pels vermells- d’entre totes les que hauran estat proposades per veïnat i associacions d’aquesta zona de la ciutat.
Aquest és el quart any que es porten a terme aquest tipus de pressupostos participatius a Vic, i que des de 2016 tenen lloc en les àrees en què es divideix la ciutat durant la Festa Major: la zona verda (del Merma), la zona negra (de la Vella) i la zona vermella (del Nen). El regidor de Ciutadania i Igualtat, Josep-Ramon Soldevila, va remarcar que la participació ciutadana ha estat present a l’agenda de la ciutat “des dels anys noranta, quan es va crear la regidoria”. “Només aquest any 2017, s’han desenvolupat a la ciutat diversos processos participatius, com ara els anteriors pressupostos participatius, el procés del carrer Verdaguer, el Fòrum Ambiental, el Pla d’Acció  Cultural o la nova Biblioteca”, va enumerar Soldevila. Amb aquesta experiència, “Vic ha esdevingut referent per altres ciutats com ara Olot, Sant Cugat del Vallès o Manresa, i també per la Diputació de Barcelona”, va afegir.
Poden participar en aquesta edició de pressupostos participatius, votant i fent propostes, tots els veïns i veïnes de la zona vermella del Nen, majors de 16 anys, serveis, escoles i entitats amb seu al barri. El nombre de persones majors. Així, un total de 9.396 persones majors de 16 anys i empadronades en aquesta zona hi podran votar.

 

Fase de propostes, exposició pública i votacions

 

Tot el veïnat i les associacions amb seu a la zona del Nen estan cridades a fer les seves propostes de millora. Les propostes es poden fer arribar on line a través del web decidim.vic.cat fins el 15 de febrer, i presencialment a les sessions de debat fins el 28 de febrer.
En aquest sentit, s’han programat dues taules de propostes en què es debatran les propostes rebudes i que serviran de sedàs per veure quines propostes passaran finalment a la fase de votacions. Aquestes dues sessions tindran lloc al Centre d’Arts Contemporànies, els dies 19 i 28 de febrer, de 7 a 9 del vespre.
La tècnica de participació, Fabiola Mora, ha explicat que des del passat mes de desembre s’ha informat a associacions i veïns a través de reunions informatives, també via internet o des dels centres cívics. També s'ha instal·lat lones informatives als diferents barris o elements informatius amb la figura del Nen.
Entre els mesos de març i abril es concretaran i valoraran econòmicament els projectes per part del personal tècnic municipal per comprovar la viabilitat de cadascuna de les propostes. Així, es definirà un projecte orientatiu per poder quantificar econòmicament el seu cost i totes les associacions de veïns i veïnes de la zona validaran les propostes que passaran a votació.
El mes de maig tindrà lloc l’exposició pública dels projectes finalistes, que es podran votar entre els dies 2 i 22 de maig pels majors de 16 anys empadronats a la zona. Ja serà a final de mes serà quan es donin a conèixer els projectes guanyadors.