Un Nadal Ple de propostes infantils i comercials


El Regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga ha presentat avui al matí les activitats comercials i infantils que, un any més, s’organitzen a Vic aquest Nadal: La Fira de Santa Llúcia, la Fira d’Artesans i el Festival de la Infància.
Pel que fa a la 5a edició Fira de Sta. Llúcia, es celebrarà els dies 17 i 18 de desembre a la Plaça dels Màrtirs de Vic. Una vintena de parades oferiran tot tipus de productes artesanals relacionats amb el nadal com figures pel pessebre, objectes de decoració, joguines i també productes d'alimentació com torrons i garrapinyades.
Benjamí Dòniga ha explicat que “al costat de les parades hi haurà una zona d’activitats adreçada, principalment, als més petits”,on s’hi faran tallers d’imants, tallers de guarniments i maquillatge nadalencs, sessions de contacontes, una xocolatada, un concurs de dibuix i passejades en poni, entre d’altres. Així mateix, dinamitzant l’entorn hi haurà actuacions a càrrec de la Colla de Gegantera i Grallera del Barri de Santa Anna i dels Sagals d’Osona.
La regidora de Comerç, M. Carme Bover, ha acompanyat al Regidor de Fires i Mercats en aquesta presentació, destacant que “per al 2017 treballarem per convertir Vic en el gran centre comercial a cel obert”.La seva voluntat és que iniciatives com les de la Fira de Santa Llúcia deixin de ser un fet aïllat i formin part d’un pla d’accions global de la ciutat.
A la presentació també hi ha assistit l’Alfons Panadès, representant de Vic Comerç que ha mostrat la seva satisfacció i suport a l’organització d’aquesta fira a la plaça dels Màrtirs.
Benjamí Dòniga també ha parlat de la fira d’artesans que ja va funcionar els dies del Mercat Medieval,  i torna a instal·lar-se a sota les voltes de Plaça amb la part de productes d’artesania. El regidor ha explicat que “uns 45 artesans, escollits pel col·lectiu d’Artesania d’Osona, oferiran els seus productes”. Aquesta fira es celebrarà els dies 17, 18, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.
El responsable del Festival de la Infància, Toni Ortiz, ha exposat les novetats d’aquesta edició, que està dedicada al món dels contes, aprofitant que és l’any Folch i Torres, l’autor de contes populars catalans com en Patufet. Estarà obert els dies 27, 28 , 29 i 30 de desembre i 1, 2 i 3 de gener. El festival es repartirà en 5 àrees diferenciades: Zona esportiva, El poble encantat, El gran teatre, Zona exterior (cavalls) i Ludoteca (pels més petits de 3 anys).
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris