El Departament d’Interior cedeix gratuïtament tres emissores de la xarxa d’emergències RESCAT a l’Ajuntament de Vic


El conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, van signar ahir al Departament d’Interior un conveni que permetrà la cessió gratuïta de tres emissores de la Xarxa d’emergències de la Generalitat RESCAT a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi.
 
Amb aquestes tres noves terminals, Protecció Civil de Vic passa a disposar de 14 emissores que permetran seguir col·laborant en la protecció de la ciutadania. L’alcaldessa va remarcar la importància d’aquesta aportació que millorarà la tasca dels els voluntaris de l’associació davant de situacions de risc o d’emergències en esdeveniments de concurrència massiva a la ciutat de Vic.
 
El Departament d’Interior es farà càrrec del cost de les emissores i, per la seva banda, el consistori es compromet a què els voluntaris de protecció civil que utilitzin els terminals RESCAT comuniquin directament al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat (CECAT) les situacions de risc o incidències rellevants que puguin detectar.
 
El conseller va explicar que “el conveni permet la cessió gratuïta d’emissores de la Xarxa RESCAT, amb un curs de formació corresponent tant al consistori com als voluntaris de Protecció Civil”. Jané va posar en valor les persones, que en cas d’emergència, estan a peu de carrer i gràcies a aquestes emissores tenen una comunicació directa amb Protecció Civil que permeten una major coordinació”.
 

 

Què és RESCAT? 

 
RESCAT és una xarxa pública de radiocomunicacions d’emergències i seguretat a Catalunya creada amb l’objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències. La xarxa és propietat del Departament d’Interior i ha estat desenvolupada amb la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya. La xarxa es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, possibilitat de comunicacions xifrades, bona cobertura urbana i rural i comunicacions en grups independents amb possibilitats de coordinació. RESCAT facilita la tasca dels cossos de seguretat i la coordinació entre els col·lectius que actuen en cassos d’emergència o seguretat.
   
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris