Els Grallers i Timbalers de la Ciutat de Vic celebren el seu desè aniversari


L’any 2006 la colla gegantera de la ciutat de Vic, amb la col·laboració d’institucions com l’Escola de Música i el desaparegut IMAC, organitzava un primer curs de formació per grallers. D’aquesta proposta educativa en va sorgir una colla grallera que es va presentar de manera oficial i en públic el juny de 2007. Des d’aleshores els Grallers i Timbalers Ciutat de Vic han crescut i s’han consolidat sobrepassant amb escreix el seus objectius inicials.
De la seva tasca principal, acompanyar els gegants de la ciutat en les seves sortides i actuacions, han passat ampliar el nombre d’escenaris on poder tocar: Inauguracions, concerts, MMVV i un llarg etcètera.
“Un projecte que suma” és un espectacle que reprodueix, dalt de l'escenari, el creixement i l'evolució que ha experimentat la colla de Grallers i Timbalers Ciutat de Vic durant aquests 10 anys i que tindrà lloc el proper diumenge, 2 d'octubre, a les 18h a la Sala 2 de l'Atlàntida.
Aquest muntatge musical comença amb una mínima formació tradicional de grallers, i a partir d'aquest inici, l'espectacle va creixent tant en complexitat musical de les peces com en nombre de músics, fins a crear una espectacular i singular orquestra.
En aquest concert s’estrenarà la peça musical “Ara si!” del músic vigatà Lluís Toran escrita expressament per aquesta commemoració tan significativa i es comptarà amb el suport de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra