La Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i l’Obra Social “la Caixa” signen un conveni per millorar la qualitat de vida dels residents de “El Nadal”

Avui al matí ha tingut lloc la signatura del Conveni entre l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, per un import de 10.000 euros, amb l’objectiu de promoure el Projecte d’Atenció Integral Centrada en la Persona, una iniciativa per avançar en la millora de l’autonomia i benestar de les persones grans residents a “El Nadal”. L’acord l’han formalitzat la presidenta del Patronat de la Santa Creu i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. Erra ha posat de relleu que amb aquest acord es pretén donar una resposta més en la qualitat de l’atenció a les persones, una política social prioritària en aquesta legislatura. En aquest sentit l’alcaldessa i presidenta de la Fundació ha remarcat que es tracta d’una iniciativa que es porta a terme des de fa uns anys al Centre de Dia de Sant Jordi i està donant molt bons resultats per part dels usuaris. Per la seva banda, Masana ha exposat que el suport a les persones és una de les línies prioritàries de l’Obra Social “la Caixa”.
El projecte té per objectiu crear un entorn més proper i significatiu per a les persones residents a “El Nadal” que millori tant el seu benestar com el de les seves famílies i cuidadors. Es tracta de dissenyar una atenció centrada específicament en cada persona, amb la incorporació progressiva de noves propostes i activitats que donin resposta a les seves necessitats, expectatives i desitjos personals, i alhora fer que participin més en la presa de les decisions que els afecten. Per fer-ho realitat, també es duran a terme canvis en l’entorn físic per aconseguir un ambient més casolà i confortable, i a nivell organitzatiu dels equips que en tenen cura.
El projecte d’atenció centrada en la persona va començar a “El Nadal” ara fa un any. Els professionals que tenen cura dels residents ja s’han format per oferir el nou model d’atenció i, en aquests moments i gràcies al suport d’aquest acord econòmic, s’inicia la seva implementació de forma progressiva a tota la Residència. El projecte està tenint un alt nivell de satisfacció entre tots els agents implicats.
Amb aquest projecte, Vic esdevé un dels pocs municipis de Catalunya on es desenvolupa aquest nou enfocament de l’atenció centrada en la persona, basat en promoure la seva autonomia i en apoderar-los en la presa de les decisions.