Tot a punt per la Festa Major de Vic

Ahir a la tarda va tenir lloc la presentació pública de la Festa Major de Vic que enguany donarà el tret de sortida el proper 26 de juny i s’allargarà fins el 12 de juliol.

L’edició d’enguany continua la línia de treball dels darrers anys i ha estat organitzada i programada per la Comissió de Festa Major. De fet, en aquest sentit ahir es va escenificar en roda de premsa part dels membres d’aquesta comissió que ja fa molts mesos que treballen per oferir a la ciutat un programa extens d’activitats per a tots els públics. Així, Roger Albert, va remarcar “que amb la Festa Major de Vic es pretén que els ciutadans es converteixin en els veritables protagonistes”. Entrant en la programació, Albert va destacar la Crida a la Festa Major que tindrà lloc el dissabte, dia 27 de juny a les 19.00h, on les tres colles de la ciutat representades pel seu cap de llúpia sortiran en rua des de diferents punts del municipi fins arribar a la plaça Catedral a les 21.15h aproximadament.

Com a novetats a destacar, l’edició d’enguany destaca la incorporació de la festa del Pollastre Jove dins el marc de la Festa Major, que fins ara es feia el mes de maig; el concert de la Festa Major del dia 5 de juliol que enguany anirà a càrrec de l’Orquestra Selvatana i s’introdueix una activitat nova a la plaça dels Màrtirs: Xeflis “Estrit Fut”, que combina gastronomia i activitats infantils, balls i actuacions els dies 3, 4 i 5 de juliol. Una altra de les novetats és el canvi d’emplaçament del ball de tornaboda que aquest any es farà a la rambla Passeig i el correfoc es concep com espectacle de foc a la plaça Catedral.

Enric Andreu, va explicar el 90è concurs de Colles Sardanistes que està integrat dins la competició a nivell català; l’actuació de l’humor d’en Peyu; la jornada de portes obertes als museus de la ciutat que es farà el 5 de juliol; i altres activitats programades amb la complicitat d’altres entitats de Vic.

Nova aplicació per a dispositius mòbils permet descarregar-te la programació de la Festa Major de Vic

Pep Comeres i Joui Comeres de l’empresa Abast Multimèdia han estat els encarregats de desenvolupar i posar en marxa una aplicació per a dispositius mòbils que permet descarregar-te la programació de la Festa Major de Vic. Aquesta novetat a partir d’avui ja està activa via android i la pròxima setmana ho estarà per Iphone (FMVic15).

L’aplicació a part de poder consultar tota la programació ofereix la possibilitat de definir avisos per a l’inici de les activitats; un plànol indicatiu dels espais on hi ha programació i rutes a seguir per accedir al lloc concret; a banda de disposar d’un cercador.

Laura Bigas, autora del cartell d’aquest any 2015

Com ja s’havia anunciat el cartell d’aquest any de la Festa Major de Vic és obra de la vigatana i arquitecta, Laura Bigas. L’autora del cartell, que ja havia participat en passades edicions, va afirmar que amb la seva proposta artística va posar accent als tres colors representatius de la ciutat (verd, negre i vermell), la creu de Sant Miquel i les il·lustracions dels caps de llúpia: el Merma, la Vella i el Nen.