Vic decideix prioritzar l'atenció primària al barri dels Caputxins i reclama un tercer CAP



El plenari de l'Ajuntament de Vic ha pres una decisió trascendental aquest dilluns, aprovant una moció que afirma la determinació del municipi de mantenir el Centre d'Atenció Primària (CAP) Vic Nord al barri dels Caputxins i de pressionar per la construcció d'un tercer centre d'atenció primària a la ciutat. Aquest moviment ha rebut el suport de diversos partits polítics, entre ells Junts, ERC, CUP i SOMI, amb l'abstenció d'Ara Vic.


La moció, presentada pels grups municipals del PSC i Vic En Comú Podem, respon a la proposta del Departament de Salut de la Generalitat de construir un nou CAP a l'espai del Mercat Municipal, provocant l'enderrocament d'aquest últim. El conseller de Salut ha afirmat que aquesta ubicació és l'adequada, però l'opinió dels representants municipals i la comunitat és diversa.


El portaveu del PSC, Josep Pou, ha destacat la necessitat d'un tercer CAP a la ciutat, especialment en el context del creixement demogràfic que Vic experimenta, proper a assolir els 50.000 habitants. Això ha generat pressió sobre els serveis de salut, justificant la demanda de nous centres d'atenció primària.


D'altra banda, el regidor d'En Comú Podem, Arnau Martí, ha subratllat la importància de garantir polítiques d'atenció primària adequades, especialment després d'anys de dèficit en aquest àmbit. Martí també ha reivindicat la proximitat dels serveis de salut a tots els barris, en línia amb el concepte de "la ciutat dels 15 minuts".


La moció també ha rebut el suport d'ERC, que ha insistit en la necessitat d'un tercer CAP a Vic, ja que consideren insuficients els dos actuals. La CUP també ha reclamat aquest tercer centre, plantejant dubtes sobre el futur del Mercat Municipal en aquest context.


Des de Junts, s'ha reiterat el suport a la moció, destacant la importància de mantenir l'ambulatori al barri dels Caputxins i assenyalant que el CAP Vic Nord no es pot rehabilitar mentre ofereixi servei. Es planteja la construcció d'un nou centre en una ubicació més gran.


Finalment, malgrat apostar per un tercer CAP, Ara Vic ha optat per l'abstenció, expressant certa reserva sobre la centralització dels serveis de salut i valorant positivament l'increment d'espai d'atenció primària que suposaria la construcció del nou CAP.


En conclusió, la decisió del plenari de l'Ajuntament de Vic de mantenir l'ambulatori al barri dels Caputxins i d'instar a la construcció d'un tercer CAP reflecteix una voluntat política unitària per respondre a les necessitats creixents de la ciutat en termes d'atenció primària i salut comunitària.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris