L'Ajuntament de Vic presenta una nova edició del Mes de la cooperació a Vicjove

Presentació de la programació a càrrec d'Elisabet Franquesa, regidora d'Educació i Joves;
Elisenda Carrera, regidora de Cooperació; i el tècnic Joan Casas, de l'àrea de Joventut.L'Ajuntament de Vic ha presentat una nova edició de la programació del Mes de la Cooperació a Vicjove. Aquesta s’emmarca dins dels mesos temàtics que mensualment organitza la regidoria de Cooperació, i que posa sobre la taula qüestions d’interès per a joves. La programació rep suport econòmic de la Diputació de Barcelona a través del Pla d’Educació per a la Ciutadania Global.

La regidora de Cooperació, Elisenda Carrera, ha explicat que “és la novena edició d’aquesta programació i l’any que ve, amb motiu del desè aniversari, la programació serà més especial", i ha fet èmfasi a “sensibilitzar la part més jove de la població”. En la mateixa línia, la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, ha posat en valor “les eines i coneixements que es donen als joves, que són els encarregats de canviar les desigualtats locals i globals”. 

Amb el lema “El març m’implico”, la programació inclou un total de cinc activitats amb formats molt diferents per donar eines per avançar, reflexionar i fer camí per a les persones més joves. L'objectiu és conscienciar la ciutadania sobre les injustícies que es generen en molts dels processos globals que hi ha darrere de les seves accions més quotidianes. 

En paraules de Joan Casals, tècnic de Vicjove, “la programació arriba a moltes entitats i escoles, sobretot a partir de secundària, perquè es coneguin les propostes”, i s’ha obert a rebre “projectes que es puguin desenvolupar i puguem donar suport”.  

Tot i que la majoria d'actes es concentren al mes de març, la programació va arrancar el 20 de febrer amb una conferència sobre intel·ligència artificial i drets humans a càrrec de l’advocada, penalista i activista dels Drets Humans, Laia Serra. Durant la xerrada es va abordar com els nostres drets es veuen afectats per aquesta tecnologia. 

El següent acte serà el 6 de març amb una taula rodona amb la periodista Txell Feixas i les protagonistes del seu llibre Aliades, un grup de noies que han format un equip de bàsquet femení al camp de refugiats del Líban. Precisament les regidores han destacat les sinergies entre àrees, ja que aquesta activitat s’emmarca en la Capitalitat del Bàsquet Femení a Vic.

El dia 14 de març, tothom qui vulgui podrà participar en una sessió de portes obertes del projecte teatral d’Escena Comunitària a l’Institut del Teatre. L’objectiu és que a través del teatre puguin treballar pors, inquietuds i problemàtiques compartides i així establir relacions més justes i equitatives.  

Un altre punt fort serà la taula rodona que s’organitzarà el divendres 24 de març, Música per a la transformació social, amb la presència d’Àlex Pérez, músic i compositor. Finalment, entre el 4 i el 22 de març es podrà veure una exposició de fotografies del projecte de teatre inclusiu d’Escena Comunitària al Mur del Vicjove. L’exposició Arrels és del jove Hudson Riboldi, qui mostra la seva visió del treball transformador, a través d’un recull de fotografies. 

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris