La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic organitza la caminada popular accessible per a tota la ciutadania “ Fent Camí”
L’hora d’inici serà a les 10:00 del matí i en els tres casos el punt de sortida i de finalització serà el pati de l’Escola Guillem de Mont-rodon (C/ Sant Miquel Xic, 2). Per l’organització d’aquest esdeveniment es comptarà amb el suport de personal voluntari de diferents entitats de la Taula de Diversitat Funcional, com també de l'associació de veïns del barri dels Caputxins. Gràcies a la seva implicació es proporcionarà avituallament a tots els participants de la caminada i a més a més es podrà gaudir d’un bon entrepà un cop finalitzin la caminada.  Aquest acte s’emmarca en la Festa de l’Esport de Vic del dia 9 de març al 17 de març del 2024, seguint amb el compromís de Vic per treballar per una ciutat més saludable, accessible i compromesa amb els drets i el benestar de totes les persones. 

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer en línia a través d'aquest enllaç o també hi ha l’opció de fer-les presencialment a les seus de les pròpies entitats de la Taula de Diversitat Funcional: 

ONCE (C. Bisbe Morgades, 8)

De dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia. 

ADFO (C. Sant Pere, 9)

De dilluns a dijous de dos quarts de 9 del matí a dos quarts de set de la tarda, i els divendres de dos quarts de nou a dos quarts de tres de la tarda 

Osonament (C. Josep Maria Selva, 2)

De dilluns a dijous de dos quarts de 9 del matí a les 7 de la tarda, i els divendres de dos quarts de 9 del matí a 3 de la tarda.  

Fundació l’Esguard (C. Sant Pere, 4)

De dilluns a divendres de 9 del matí a les 3 de la tarda 

Centre Cívic Santa Anna (C. del Tagamanent, 1)

De dilluns a divendres de 9 del matí a 8 del vespre. 

Sírius Vic Centre per a l'Autonomia Personal (C. Miquel Martí i Pol, 1)

De dilluns a dijous de 9 del matí a 2 del migdia. 

Fundació Humanitària Dr. Trueta (C. Narcís Monturiol, 31. Gurb) 

De dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda.

El mateix dia de la cursa, una hora abans, també es podran fer inscripcions el mateix dia. El nom de la caminada “Fent camí” fa referència al compromís compartit del conjunt de la ciutadania per garantir que totes les persones estiguin incloses en la vida social de la ciutat. Anteriorment, la Taula de Diversitat Funcional organitzava aquesta jornada al voltant del 3 de desembre, dia internacional de les persones amb diversitat funcional. Després de valorar-ho amb les mateixes entitats es va decidir ubicar-la al mes de març confiant que el clima afavorirà una major participació en un acte d’aquestes característiques, ja que el gran repte continua sent aconseguir sensibilitzar a la població general sobre el col·lectiu de les persones amb diversitats funcionals i avançar cap a una societat més oberta i inclusiva amb totes les persones.

Fins a quin punt coneixes la Diversitat Funcional? 

Amb la mirada posada a trencar estereotips i estigmes que encara rodegen a aquest col·lectiu, les entitats de la Taula de Diversitat Funcional han preparat un petit joc per dinamitzar la caminada. En cadascun dels tres recorreguts els participants trobaran un punt on hauran de respondre unes preguntes tipus test que posaran el focus en la pluralitat de les persones a les quals representa la Taula i els reptes que encara tenim pendents com a societat. Vol ser doncs una manera més de visibilitat aquesta realitat i trencar barreres entre la població.

Taula d’entitats de diversitat funcional de Vic 

Des de l’any 2018 diverses entitats sense ànim de lucre que treballen per atendre persones amb diversitat funcional a la ciutat es reuneixen de forma conjunta amb l’Ajuntament de Vic. Es tracta d’un espai en el qual compartir preocupacions compartides i treballar per fer de Vic una ciutat més oberta davant la diversitat, sigui quina sigui, així com millorar les condicions de vida de les persones amb diversitat funcional. La gran meta segueix sent que tothom, tingui o no una diversitat funcional, pugui participar els actes programats i sigui conscient de l’existència d’aquesta pluralitat a la nostra ciutat. 

La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic està formada per les següents entitats: Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO), Associació TDAH Osona, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Sírius Vic Centre per a l'Autonomia Personal, Associació TEA-Asperger d’Osona, Organització Nacional de Cecs Espanyols-Agència Administrativa de l'ONCE a Vic, Osonament, Fundació l’Esguard, Fundació Sant Tomàs i la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris