La Biblioteca Pilarin Bayés opta a la millor biblioteca del món de l’any 2022

IMG-8507


Vic ha presentat candidatura per optar a la millor biblioteca del món de l’any 2022 en el marc del premi “Biblioteca Pública de l’Any” que atorga l’IFLA (Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries) amb l’objectiu d’honorar les noves biblioteques públiques.

 

Ignasi Janer, director i coordinador de la Biblioteca Pilarin Bayés, explica que “des de la Diputació de Barcelona ens van convidar a presentar-nos a aquest premi. Hem entregat una molt bona candidatura i estem molt il·lusionats, tot i que cada any s’hi presenten més biblioteques i és difícil guanyar”.

 

El premi s’atorga a la biblioteca de qualsevol part del món que millor hagi sabut combinar arquitectura oberta i funcional amb solucions informàtiques sostenibles i creatives i que incorpori un bon projecte social i cultural. El requisit principal és haver obert entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2022.

 

Els criteris que valorarà el jurat internacional tindran a veure amb la interacció amb l’entorn i la cultura local; la qualitat arquitectònica; la flexibilitat; la sostenibilitat; l’aprenentatge i la connexió social; la digitalització i les solucions tècniques. A més, també es valorarà com la biblioteca reflecteix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

En edicions anteriors, els guanyadors del certamen han estat:

 

2022:  Biblioteca Pública de Missoula, Estats Units d'Amèrica

2021:  Deichman Bjørvika, Noruega

2019:  Oodi Helsinki Central Library, Finlàndia

2018:  KopGroep Bibliotheken (Escola 7), Països Baixos

2016:  Dokk1, Dinamarca

2015:  Kista Public Library, Suècia

2014:  Craigieburn Library, Austràlia

 

La cerimònia de lliurament del premi tindrà lloc a Rotterdam a finals d’agost. La candidatura guanyadora rep un premi de 5.000 dòlars.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris