Com escollir el regal perfecte! per Cristina Comerma


Segurament et passa que quan busques inspiració per fer un regal, consultes les guies de regal de qualsevol pàgina web sobre moda, d’una marca, fullejant una revista.. no en trobes cap d’adequat per la persona amb qui estàs pensant: no és el seu estil, aquest complement no el porta, em passa de pressupost… 

Bé, no desesperis, molt probablement els elements que surten a aquest tipus de guies estan promocionats per la mateixa marca, així que ni cas. 

No comencis la casa per la teulada, primer s’han de saber unes quantes premisses per acabar triant el regal perfecte:


#1_Conèixer els gustos de la persona

Fes un anàlisi ràpid del què li agrada (en aquest article només ens referirem a articles de moda): més aviat estret, o ample, colors foscos, clars, porta complements…? T’aconsello fer una llista escrita per tal que no se t’escapi res. 


#2_Anotar les idees

Potser a aquestes alçades per arribar als regals de festes nadalenques, per a aquest punt ja és una mica tard, però t’anirà bé per les properes ocasions. Es tracta de tenir una llista (com pots veure, soc una gran fan de les llistes) de títol amb el nom de la persona i un subtítol “regals”. Sobretot has de parlar l’antena en qualsevol moment del dia, hora i any quan la persona en qüestió diu: “em faria falta… m’agradaria…” Ep! orelles alçades! I sobretot, dissimula! Inclús pots fer veure que ni ho has sentit. I, al cap d’una estona, apunta-ho!

També és útil saber si el destinatari és molt fan d’una marca en concreta, és aposta 99% segura.


#3_Destriar

Segurament aquest punt sigui el clau. Et poden ser útils les següents preguntes:

>Li fa falta?

>Li agradaria?

>Està dins el meu pressupost?

Si la resposta a les preguntes és un sí, ja ho tens! El regal ideal està davant els teus morros! Però pel contrari, està clar que si la resposta a totes les preguntes és un no, ja el pots descartar de pet.

Hi hauria la casuística que no li fa falta, però sí li agradaria i encaixa a la teva butxaca. En aquest cas, és un possible molt bon regal. Deixa’l en les primeres posicions i, si no en trobes cap d’altre que el millori, queda’t amb aquest.

#4_La decisió final

Si només t’ha quedat un únic regal com a opció, no s’hi han de donar més voltes. En canvi, si tens més d’una opció, acaba de buscar pros i contres de cada un d’ells per acabar de fer una valoració més acurada.


#5_Consells pràctics

>Compra en un comerç de proximitat: afavoriràs al creixement econòmic local, a més del factor extra positiu que la venta online no t’ofereix; l’assessorament personalitzat. Això, senyors, és el millor del nostre comerç!

>El regal és per l’altra persona, no per tu: sembla una obvietat (i de fet, ho és) però hi ha qui s’il·lusiona amb un regal perquè a ell o ella li agradaria molt tenir-ho i per això s’ho queda, però no ens hem de desviar de l’objectiu, que és l’altra persona.

>El tiquet regal: encara que estiguis 100% segur o segura del que has escollit, demana sempre un tiquet regal (canvi sobtat de gustos, talla, repeticions… mil coses poden passar).

>No arriscar: a no ser que el destinatari sigui algú molt i molt proper a tu, no t’arrisquis. Per exemple: has decidit regalar una camisa blanca bàsica perquè la que tenia ja es veu molt vella (i, per tant, això vol dir que se la posava molt). A la botiga n’has vist una amb un estampat molt discret que t’ha encantat i creus que a l’altra li pot agradar. Queda-te-la si a la persona destinatària és del teu cercle més proper (si no li agrada, se la canviarà sense remordiments). Si és d’altres cercles més llunyans, descarta-la i segueix la primera idea, la del regal perfecte!

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris