Claus per gaudir d'Instagram de manera segura i amb privacitat


Amb l'arribada de les vacances les xarxes socials s'inunden de fotografies dels llocs d'estiueig o de les escapades amb amics i familiars. Instagram és la xarxa social preferida pels espanyols per a pujar fotografies i documentar tot el que s'està fent durant les vacances, segons un estudi publicat per l'empresa Waynabox en 2019.

Aquesta pr√†ctica tan estesa i habitual per a m√©s de 20 milions d'usuaris de la popular xarxa social a Espanya, segons l'√ļltim estudi de l'any 2021 publicat per la consultora de m√†rqueting en l√≠nia "The Mitj√† social Family", posa en perill la nostra propietat privada i la dels nostres amics i familiars presents en les fotos i v√≠deos pujades a la xarxa. A m√©s, la gran popularitat d'Instagram la fa molt atractiva per als ciberdelinq√ľents que aprofiten qualsevol descuit per a cometre fraus com el robatori de comptes per a despr√©s comercialitzar els accessos o b√© realitzar enganys i d'aquesta manera obtenir diners de les seves v√≠ctimes.

En aquest sentit, Instagram ha anunciat una nova eina, Security Checkup, l'objectiu de la qual √©s millorar la seguretat i guiar als usuaris que han estat v√≠ctimes d'accessos no autoritzats als seus comptes perqu√® puguin recuperar-les. A m√©s de les recomanacions que la xarxa social va publicar en el seu blog, ESET, companyia pionera en protecci√≥ antivirus i experta en ciberseguretat, ha revelat les principals claus i consells perqu√® els usuaris puguin gaudir de l'estiu i de la seva activitat a Instagram sense posar en joc la privacitat de la vida en l√≠nia:

Configuració de privacitat

√Čs molt important que dediquis uns minuts a configurar la privacitat del teu compte, ja que aix√≤ evitar√† que desconeguts tinguin acc√©s a informaci√≥ personal que podria ser utilitzada de diferents maneres i amb diferents objectius. Dins de les opcions de privacitat podem configurar tot respecte a les nostres publicacions, i per tant decidir qui poden veure-les, realitzar comentaris, etiquetar-nos i contactar amb nosaltres, entre altres coses.

Comentaris

√Čs possible restringir aquells que siguin abusius o violents. En tots els casos √©s important activar-la, per√≤ especialment en el cas dels comptes de menors d'edat per a evitar situacions de ciberassetjament i assetjament digital.

També són importants els filtres de contingut, amb ells de manera automàtica pots ocultar els comentaris que contenen missatges agressius i violents en les teves publicacions, o realitzar el filtre manual per a bloquejar els que continguin paraules, frases i emojis específics. Si prefereixes l'opció automàtica, activa el filtre automàtic de paraules més denunciades, d'aquesta manera evitaràs haver de revisar un a un tots els comentaris de les teves publicacions.

Etiquetatge i esments

Molt recomanable que estiguis al corrent de totes les publicacions a les quals t'etiqueten, podent eliminar-les o ocultar-les del nostre perfil. Tamb√© decideix restringir qui pot fer-ho, qualsevol persona o perfil d'Instagram, nom√©s aquells als quals seguim o ning√ļ. I encara que √©s m√©s complicat, si el teu perfil √©s p√ļblic, pots activar l'opci√≥ per a aprovar l'etiquetatge de manera manual. Per descomptat, Instagram tamb√© dona l'opci√≥ de controlar els esments que porten directament al teu perfil.

Missatges

Encara que el teu compte sigui privat, a Instagram, per defecte qualsevol persona pot enviar-te un missatge directe. Perquè només els teus seguidors puguin comunicar-se amb tu mitjançant missatge privat has de canviar la configuració en "Controls de missatges".

D'altra banda, al final de les configuracions de privacitat tindrem l'opció de restringir un compte, bloquejar-la o silenciar-la. Aquestes opcions s'utilitzen generalment per a restringir que uns certs usuaris tinguin accés a la nostra informació o que puguin contactar amb nosaltres.

Stories

No t'oblidis de configurar la privacitat de les teves "Històries", ja que pots ocultar-les a determinats contactes i crear llistes de "Millors amics" per a compartir el teu contingut només amb contactes seleccionats. També podem decidir qui poden respondre a les nostres històries i els que poden compartir-les o reexpedir-les. No obstant això, recorda que sempre és millor pensar i decidir si és convenient publicar aquest "story", ja que es poden realitzar captures de pantalla amb qualsevol dispositiu i que al final aquesta història sigui compartida des d'un altre compte.


 

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris