Els Beneficis psicològics de practicar esport
Encara que la gran majoria de les persones practiquen esport per motius merament físics, com ara millorar la salut, aprimar-se, guanyar múscul o modelar el cos, els beneficis que aporta l'esport a la nostra ment superen amb escreix als purament estètics. Alguns d'ells són:


- Alenteix la deterioració cognitiva. L'Alzheimer és tan sols un exemple, ja que està demostrat científicament que practicar esport retarda els seus efectes.
Augmenta l'esperança de vida.
Redueix l'estrès. L'esport i l'exercici en general ajuda a desconnectar dels problemes quotidians.
- Combat l'insomni. En ajudar a alleujar l'estrès, això ens permet conciliar abans el somni.
Millora l'estat d'ànim. Practicar esport allibera endorfines, unes substàncies químiques que produeixen eufòria i felicitat, per la qual cosa està especialment indicat en persones que sofreixen episodis de depressió i ansietat.
Augmenta l'autoestima. Quan fa un temps que practiques esport, t'acabes veient millor físicament, per la qual cosa si ens veiem millor, augmenta la confiança també en un mateix.
Serveix per a relacionar-se. Practicar qualsevol esport col·lectiu o assistir al gimnàs farà que coneguis a gent nova. A més, realitzar exercici en grup, facilita la motivació mútua.
- Millora la memòria i la concentració.
Ajuda a controlar les addiccions com l'alcohol o el tabac.
Combat el sedentarisme i ens fa afrontar el dia amb una major energia, a més d'evitar malalties com el colesterol o la diabetis, perquè mantenir una vida activa evita multitud de malalties.

Per Eva Remolina / AMIC
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris