L'origen del Chupa Chups


El Chupa Chups va ser un invent del catal√† Enric Bernat Fontlladonosa. Aquest pastisser i confiter va treballar des de petit a la f√†brica de caramels que tenia el seu avi a la ciutat de Barcelona. Despr√©s de realitzar el servei militar va crear el seu primer negoci, una f√†brica que elaborava confits i la qual va durar tan sols quatre anys, perqu√® li van oferir la direcci√≥ de la Granja Ast√ļrias, i d'aquesta a dirigir unes altres com Re√Ī√©, una confiteria su√Įssa, i en la que ja li va sorgir la idea del seu gran invent.

En 1959 i veient que els caramels de l'època no estaven fets per a nens perquè resultaven molt grans i obligava els petits a treure'ls i ficar-los repetidament de la boca amb la brutícia que això comportava, va decidir fabricar un caramel en forma de bola que pogués agafar-se amb un pal i així evitar enllardar-se i enganxar-se amb el caramel. En el 1960 va substituir el pal de fusta per un de plàstic tal com ho coneixem ara.
Molts noms es van pensar per a aquest caramel: Pals, Rols i Chups, decantant-se finalment per aquest √ļltim. No obstant aix√≤, i pel fet que es va popularitzar amb un anunci en el qual es deia: Chupa, chupa, chupa...Chups, el p√ļblic va comen√ßar a con√®ixer-lo amb aquest nom i aix√≠ era com el demanaven a les botigues, per la qual cosa la companyia finalment va decidir canviar-li el nom per l'actual, el de Chupa Chups.
A fi d'aconseguir un major èxit, en 1969, Enric Bernat decideix encarregar-li a Salvador Dalí un nou disseny per al seu embolcall. Diuen que al famós pintor català només li va portar una hora fer-ho, treball pel qual va rebre una quantitat milionària. Però sens dubte la seva aportació va ser essencial. Va mantenir la tipografia del logo, però va decidir plasmar les lletres sobre un fons groc en forma de flor i canviar la ubicació a la part superior de l'embolcall i no a la lateral, fent que aquest estigués molt més visible.
Actualment el Chupa Chups √©s un caramel universal i s'exporta a tothom, venent-se m√©s de 1000 milions d'unitats a l'any.
Des de 2006, el Chupa Chups no pertany a la fam√≠lia Bernat. Actualment, la marca √©s propietat de l'empresa italiana Perfetti Van Mielle, amb seu a Esteve de Sesrovires.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris