L'Habitatge de Vic ajuda als joves a comprar el seu primer habitatge


Àngel Isern, gerent de L'Habitatge de Vic, ha anunciat, la primera promoció d'aquestes característiques que fa una immobiliària a tot l'estat, es tracta de la posada en marxa del nou pla d'ajudes per als joves de menys de quaranta-cinc anys, per facilitar l'accés al seu primer habitatge. La immobiliària L'Habitatge Vic, amb la seva llarga trajectòria i gran volum de treball, aprofitant els baixos preus de les hipoteques, ha assolit pactes històrics amb els bancs i promotors per tal de fer possible que els més joves tinguin facilitats a l'hora de comprar.

Àngel Isern, gerent de L'Habitatge de Vic
Àngel Isern, gerent de L'Habitatge de Vic

Per poder accedir a aquest pla d'ajudes, cal ser menor de 
45 anys, l'adquisició haurà de ser per a primera residència i reunir unes condicions mínimes necessàries. El beneficiari gaudirà d'una ajuda del 10 % a terminis sense interessos, només haurà d'abonar un mínim del 10% del preu de l'habitatge. Els immobles escollits per aquesta campanya són les promocions de cases d'obra nova de Sant Hilari Sacalm i Sant Hipòlit de Voltregà, els pisos de nova construcció de Manlleu ja finalitzats i, molt aviat, també podrem escollir obres noves de Vic i rodalies.

AVUI EL LLOGUER SUPOSA MÉS ESFORÇ QUE LA COMPRA

Cada nova generació ho té més difícil que l'anterior per comprar un habitatge.
La compra d'una casa és la inversió més gran que es pot fer a la vida i cada vegada és més costós. Fa relativament poc, la riquesa neta mitjana dels menors de trenta-cinc anys s'havia reduït al país respecte a passades generacions. La clau estava en l'accés a l'habitatge. Les cases amb menors ingressos tenen més dificultats per comprar un habitatge i, com a resultat, acumulen menys riquesa.
El percentatge de joves amb habitatge en propietat ha disminuït progressivament amb el temps. Actualment aquest grup de població de joves han d'esperar fins als trenta-quatre anys per poder emancipar-se això suposa un 40,7% dels enquestats pel Banc Central Europeu, molt per sobre del 10,2% entre els 35 i 40 anys. Els anys de renda bruta necessària per pagar un habitatge s'ha multiplicat per tres a l'Estat amb el pas del temps. Cada vegada, són menys, els joves que estan comprant pis, el que suposa un risc per a la seva riquesa futura. No assumeixen la càrrega d'una hipoteca, però tampoc estan acumulant més actius financers (dipòsits, accions, etc.).
En molts casos, la despesa per llogar impedeix aquesta acumulació de riquesa que es produeix quan s'accedeix a un habitatge en propietat, ja que el pagament de la hipoteca es considera en part com un crèdit per invertir (amb un retorn i un actiu), mentre que el pagament d'un lloguer és simplement una despesa.
Després de pagar una hipoteca durant anys queda una casa, després d'anys de pagar lloguer no queda res.
Aquesta campanya estarà vigent fins al dia 30 d'abril de 2021.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris