Idees per a fomentar la creativitat en els nens


La creativitat s’associa a l'art (pintura, escultura, poesia, m√ļsica) i tot i ser cert, no √©s quelcom exclusiu, perqu√® creativitat tamb√© √©s la capacitat de crear idees noves o solucions a problemes quotidians. Tots tenim talent per a alguna cosa, per√≤ cal desenvolupar-ho i treballar-ho. El problema de la societat √©s que castiguem la capacitat innovadora. Volem nens obedients, que no q√ľestionin el que diem, que responguin «correctament» als ex√†mens o a les nostres preguntes; etiquetant als nens imaginatius de transgressors o problem√†tics.
Els pares hem de fomentar que sigui el nen qui busqui solucions als seus problemes i prengui les seves decisions. Aix√≤ no vol dir, que no els marquem pautes, ja que el proc√©s d'aprenentatge s’ha d’estimular i ensenyar a poc a poc.
No critiquis o remarquis els errors, ja que s√≥n oportunitats per a aprendre. Deixa-li dibuixar lliurement sense normes (no dir "el sol √©s groc, no ho pintis vermell") o permet-li pintar animals inventats, acabar una hist√≤ria que relatem a mig fer o pregunta-li sobre coses impossibles: Qu√® passaria si pogu√©ssim volar? Crea un clima de lliure producci√≥ sense restriccions. Si a casa hi ha massa normes, el limitarem. Si mai pot embrutar-se o no t√© un espai on pintar o jugar sense por de desordenar, restringim les seves possibilitats creatives.

Per Cometelasopa.com

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris