Entrevistem a Marc Güell "El periodisme els últims anys ha canviat molt"


Aquest mes, teníem moltes ganes d'entrevistar un gran comunicador de la comarca d'Osona.

Marc Güell i Masramon, nascut a Vic l'any 1984, porta des del setembre de l'any passat treballant a TV3 al programa "Planta Baixa", amb Ricard Ustrell. Durant més de 12 anys, va treballar a RAC1 i també ha treballat a mitjans de la comarca d'Osona. A part d'això és un dels impulsors del compte d'Instagram InstaOsona.


  • Hola Marc, d'on et ve la passió pel periodisme?
Em ve de petit. A casa, sempre han escoltat molt la ràdio i això de sentir unes veus que et parlen, que t'expliquen coses, a través d'uns altaveus em cridava molt l'atenció. M'imaginava aquelles persones allà dins. Els diaris tampoc faltaven mai a casa, seguien el Telenotícies... i suposo que tot això va provocar que, amb 10 anys, ja tingués clar que volia ser periodista i anés per casa amb el micro de Fisher-Price o amb una càmera domèstica entrevistant tothom. Per tant, va ser a casa on em van despertar aquest interès pel món.

  • T'ho esperaves de ben petit poder arribar a treballar a 2 dels mitjans de comunicació líders de Catalunya?
A mesura que la idea de ser periodista agafava força, aquest era el meu objectiu, però ho veia molt difícil. Quan era petit, RAC1 encara no existia, però Catalunya Ràdio, sí. I quan sentia l'informatiu del matí, abans d'anar a l'escola, sí que havia pensat algun cop que a mi m'agradaria fer allò. I amb els anys, a RAC1, vaig acabar presentant part de l'informatiu d'El món a RAC1. Era com un somni fet realitat.

  • Quin va ser el detonat del canvi de la ràdio a la televisió?
Doncs, bàsicament, que va sortir l'oportunitat. A RAC1 hi vaig fer les pràctiques de la carrera i, de seguida, vaig començar a treballar-hi. Per tant, hi vaig estar més de 12 anys, així que, en sortir l'oportunitat d'anar a TV3, vaig creure que era el moment de fer el pas per conèixer com es treballava en un altre lloc. Havia estat un temps a TVO, però desconeixia el funcionament d'una televisió com TV3 i tenia ganes de provar coses noves, no volia quedar estancat. Crec que la rotació, i més en aquest món, és bona i necessària.

  • Que n'has tret de la teva experiència a RAC1?
Jo crec que pràcticament tot. Més enllà de la carrera, tant RAC1 com Ràdio Taradell, on vaig començar amb 15 anys, han estat les meves escoles. Hi he après a fer ràdio i he pogut aprendre dels millors, tant dels que surten a la foto com dels que no. Hi ha gent que es pensa que posar-se davant del micro és molt fàcil i no ho és gens. Per fer-ho bé, cal que tot estigui ben preparat i, sobretot, cal treballar molt en equip. És una feina d'equip i això és el més important, és imprescindible.

  • Vens del món de la ràdio, no t'agradaria presentar-hi un programa?
I tant. De la meva etapa a RAC1 una de les millors experiències va ser poder presentar l'informatiu d'El món a RAC1 d'un quart de 7 fins a les 7. Fer ràdio i veure com a fora es va fent clar, aixecar el dia, és una sensació molt bona. Crec que de ràdio no en deixaré de fer mai i, de fet, aquí a la comarca continuo col·laborant amb Ràdio Taradell. La ràdio enganxa.

  • També sabem que ets un bon comunicador sobre la tarima, portes bé que et reconeguin pel carrer?
No tinc la sensació que em reconeguin. Sí que pel fet d'haver presentat uns quants actes o sortir ara per la tele, a vegades veus algú que potser et mira de reüll i alguns, sobretot gent gran, et fan algun comentari. Fa gràcia, però, al final, aquí ens tenim tots vistos.

  • Actualment com veus l'actualitat periodística?
Pregunta complicada perquè el periodisme els últims anys ha canviat molt. Les xarxes socials han obligat a repensar moltes coses i han sortit molts mitjans de comunicació, sobretot digitals. Al llarg dels dies, a tots ens arriben inputs de moltes bandes, així que el més important és saber filtrar bé cada cosa i refiar-nos d'aquells mitjans o periodistes que ens donen més credibilitat. Tots hem de fer l'exercici d'aprendre a contrastar.

  • Tens altres projectes sota la màniga?
Doncs, de moment, no. La docència és l'última cosa que he provat els últims anys a Radiofònics i ara també fent alguns tallers de ràdio a la comarca i m'ho passo molt bé. Recordo quan la Isabel Campos em va fer el meu primer curs de ràdio a Taradell i jo l'admirava, i l'admiro, per les habilitats que té. Ara, poder ser jo el professor i veure que, al final del curs, els alumnes han après molt gràcies a tu perquè fa que et sentis orgullós.

  • Moltíssimes gràcies per l'entrevista Marc.
Gràcies a vosaltres i endavant!

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris