Parlem de la caiguda del cabell a la tardor


Perds m√©s de 100 cabells al dia? Mires la pinta i tems que la p√®rdua capil·lar vagi a m√©s? Possiblement est√†s vivint un episodi de caiguda de p√®l estacional. I √©s que aquesta tardor suposa un gran repte per a mantenir la cabellera sana i amb volum. A la tornada a la rutina i al canvi de temperatures cal sumar-li la fatiga, estr√®s i xoc emocional, que enguany √©s molt major per la situaci√≥ que estem vivint. Encara aix√≠, podem controlar aquesta caiguda del cabell mantenint unes bones cures.


Causants i dubtes sobre la caiguda del cabell

Per qu√® la tardor √©s una estaci√≥ prop√≠cia a la caiguda del cabell? La tornada a les obligacions despr√©s del per√≠ode estival comporta una certa dosi d'estr√®s, un mal aliat per a la salut capil·lar. Enguany, despr√©s de set mesos en qu√® la nostra vida ha estat alterada i condicionada per l'aterratge de la pand√®mia, aquest estr√®s i fatiga √©s major, sobretot perqu√® la incertesa continua, el pron√≤stic per als pr√≤xims mesos no √©s favorable i √©s possible que les restriccions per a evitar el contagi hagin perjudicat la nostra economia. Aix√≠ que la dosi emocional aquesta tardor pot jugar en la nostra contra. Una mala alimentaci√≥, operacions o la gestaci√≥ tamb√© s√≥n factors que poden provocar la caiguda estacional del cabell.

Quines s√≥n les causes clares de la caiguda del cabell? La falta de nutrients (la nutricional) i la mala vascularitzaci√≥ del bulb pil√≥s, que fa que faltin elements essencials en el creixement del cabell.

Quants cabells es perden en un estadi normal? Entre 40 i 80, si perdem m√©s de 100 podem estar parlant de caiguda estacional.

El cabell llarg cau m√©s que el curt? La caiguda del cabell no dep√®n de la longitud. Aix√≤ s√≠, en ser m√©s llarga la fibra pot donar lloc a m√©s embolics i el cabell s'afebleix i pot trencar-se, per√≤ no caure's.

L'√ļs de l'assecador augmenta la caiguda del cabell? No, per√≤, com en la pregunta anterior, l'agressi√≥ de calor al cabell afebleix la fibra capil·lar i el trencament √©s m√©s f√†cil.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris