Vic cancel·la la Festa Major

Es posposa també l’estrena del lleó, element del seguici festiu, que n’havia format part entre el segle XVII i XIX


Vic no tindrà Festa Major. Així ho han anunciat aquest migdia la regidora de Cultura, Susagna Roura, i el representant de la Comissió de Festa Major, Roger Albert, i es cancel·la la programació al voltant de la diada de Sant Miquel dels Sants, 5 de juliol.
Es tracta d’una “decisió presa conjuntament”, entre Ajuntament i la Comissió de Festa Major, després de veure que la majoria d’actes populars que es porten a terme no es podien celebrar segons les indicacions sanitàries. “Es perdia el caire popular” ha remarcat Roura i no es podia portar a terme una programació amb actes essencials com el Seguici de Festa Major i el Seguici Infantil, la Crida, la Cridòria, la Tornaboda, la Cercavila prèvia a la diada de Sant Miquel dels Sants o els concerts de gran format a la plaça Major.
Per la seva banda, Roger Albert ha recordat que la comissió està oberta a persones de tota la ciutat i no s’ha trobat cap escletxa per poder-la portar a terme. “Som amants de la Festa Major i de la ciutat, tenim ganes de festa però no es pot tirar endavant”, ha afegit.
Tant Roura com Albert han remarcat que la Festa Major està concebuda com a festes per la gent, en què es necessita el contacte i la germanor, i enguany no serà possible.
El cartell guanyador de la Festa Major, que es coneixerà aquest divendres, servirà per anunciar la programació de les Festes de Sant Miquel dels Sants 2021.

El lleó del seguici

L’estrena del lleó al costat del bestiari ja existent (els cavalls cotoners, la mulassa, el bou o l’àliga) també s’haurà d’esperar i no es podrà presentar com estava previst.
La nova figura, que havia format part del seguici entre el segle XVII i XIX, serà portada per l’Associació de Veïns i Veïnes del Remei, una decisió molt ben rebuda tant per Roura com per Albert, ja que es fa un pas més per estendre’s la Festa Major.
La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha recordat que s’està treballant perquè el seguici sigui declarat Festa d’Interès Nacional, i des dels gegants i procuradors de Sant Miquel estan ultimant tots els detalls per concentrar tota la informació del seguir un únic web que ben aviat es podrà visualitzar.

Tastets culturals del territori al llarg del mes de juliol

Al llarg del mes de juliol s’oferirà una programació cultural esponjada amb talent de la ciutat i de la comarca. A més, es mantindran els compromisos que es puguin amb grups i persones que estava previst que actuessin en el marc de les Festes de Sant Miquel dels Sants. D’aquesta manera, el consistori continua estant al costat del talent cultural en aquests moments difícils pel sector.
La programació s’oferirà en espais a l’aire lliure, com pot ser la Bassa dels Hermanos, amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat necessàries. 
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris