Beneficis de practicar activitat física. Alba Zamora




Beneficis físics

Practicar habitualment activitat física ajudar a tenir un millor benestar a molts nivells: al nivell físic i a l'emocional principalment. Si et trobes sovint que et sents pesat o pesada, que se't inflen les cames, que tens mala circulació.... O potser tens sovint mals de cap, estrès, malestar, problemes digestius... Doncs posar moviment al teu dia pot ser la solució més eficaç i natural a aquests problemes. Els humans, pel nostre llegat històric, som éssers nòmades, preparats per desplaçar-nos, per moure'ns, per estar actius. Per contra, si els nostres hàbits actuals estan lligats al sedentarisme, serà habitual que tinguem problemes de benestar i fins i tot de salut com els que acabem de veure. 

Aleshores, posem-hi remei. Passem a l'acció! Sortir a caminar cada dia de 45' a 60' és una activitat que beneficiarà la nostra salut, reduint diferents problemes de salut com els que hem vist i ens ajudarà a tenir unes condicions cardiorrespiratòries millors. Un altre benefici és que ens ajudarà a mantenir el nostre pes a ratlla, evitant pujar de pes si és que seguim una alimentació correcta.
Beneficis emocionals

Fer activitat física a consciència fa que dediquem estona a nosaltres mateixos i aquest fet fa que tinguem una millor percepció de nosaltres. Quan hem acabat de fer activitat física experimentem una sensació de benestar que mantenim durant hores. Ens sentim i ens trobem millor amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn. Cosa que fa que augmenti la nostra autoestima. Com que ens trobem i sentim millor, la nostra capacitat de relacionar-nos en ambients socials serà més bona i contribuirà a trobar-nos més alegres, cosa que el nostre entorn familiar i laboral agrairan.

Comcomencem?! Quines són les claus?

1.
Proposa't
un
objectiu
:
Marca't un propòsit realista. Per exemple, sortir a caminar durant 60' 3 cops per setmana o apuntar-te al gimnàs i anar-hi 3 cops per setmana. Si no saps com començar demana ajuda, hi ha persones preparades i disposades a ajudar-te!

2.
Constància:
Sigues regular, persegueix el propòsit. Cada dia compte així que no busquis un resultat immediat i sigues pacient. Si ets constant trobaràs millores més aviat del que et penses.

3.
Compromís:
T'has compromès amb tu mateix, amb ningú més, no et fallis!

4.
Esforç:
No sempre serà fàcil, quan creguis que no pots més, esforça't aquesta milla extra que t'aproparà al teu objectiu!

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris