La Revista de Vic i els Sagals d'Osona, 4 anys creixent junts!, per Oriol Casellas


Corria l'estiu del 2014 i en Xavi Ruiz em va comentar que engegava una nova revista dedicada a Vic i que li agradaria que els Sagals hi tinguéssim un espai fixe cada mes per parlar de les nostres coses. Amb en Xavi ens coneixíem de Sagals mateix, ja que alguna vegada ens havia vingut a donar un cop de mà. Jo aleshores em cuidava de la comunicació de la colla castellera, així que vam acordar que cada mes li passaria algun escrit sobre el fet casteller a Vic i comarca.
Durant aquests quatre anys d'història de la Revista de Vic, els Sagals hi hem estat sempre presents, primer amb els meus escrits i després amb els de l'Eduard Oliván, actual president dels Sagals. En aquests quatre anys, el creixement i millora de la Revista de Vic ha anat paral·lel al creixement i èxit dels Sagals d'Osona. I és que aquests últims quatre anys han suposat una autèntica explosió de castells de vuit pisos. De fet, el setembre del 2014, quan sortí el primer número de la revista fou també el mes en què els Sagals descarregàrem la torre de vuit amb folre a Roda de Ter, deu anys després de la última i tot just la tercera del nostre historial. Ara ja en portem vuit de descarregades i tres de carregades, cosa totalment inimaginable aquell setembre del 2014...
També en aquests quatre anys hem descarregat trenta-cinc 3de8, quatre pilars de 6, dinou 4de8 i, sobretot, el primer 5de8 de la nostra història que va sortir en portada de la revista ara fa un any. Tots aquests castells i les nostres millors actuacions han tingut el seu ressò dins les pàgines de la revista i això és molt d'agrair ja que en una comarca amb poca tradició castellera com és Osona, el fet de poder divulgar el fet casteller i l'activitat pròpia dels Sagals és importantíssim. I encara més quan aquesta revista té tants milers de lectors cada mes.
També en aquests quatre anys de vida de la revista hem celebrat el vintè aniversari dels Sagals, fita destacada i que arribà en el millor moment casteller viscut mai, fent castells i actuacions que fa dues dècades els qui fundaren la colla no haurien pogut ni imaginar.
Finalment, només queda agrair a la Revista de Vic i els seus lectors el fet d'haver elegit a la nostra difunta presidenta Noemí Aguilar com a Vigatana de l'Any, premi més que merescut que l'honora a ella i també a tota la colla ja que és un reconeixement a la feina ben feta que desenes de castellers portem fent durant anys per posar ben amunt el nom de Vic i Osona dins el món casteller.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris