Ja pots llegir el nou número de la Revista de Vic número 31.


CLICA AQUI PER LLEGIR L'EDICIÓ DIGITALCom cada mes de març, el dia es va allargant, comença a haver-hi dies de mes caloreta i això n’anima a sortir més a donar el volt pels carrers de Vic.

Però no tot és bon temps, ja sabeu la dita de “març, marçot, mata la vella a la vora del foc i la jove si pot” o també: «març, marçot, tira la vella al clot, i la jove si pot», o «mata l’ovella i l’anyellot i la vella a la vora del foc».

Aquesta dita té l’origen en una tradició, segons la qual un pastor es volgué riure del mes de març, quan aquest ja estava a les acaballes, i li digué: «Març marçot, no m’has pogut matar cap ovella ni cap anyellot»; i el març respongué: «Calla, que amb dos que me’n queden i dos que en manllevaré a l’abril, encara te’n mataré més de mil»; i va manllevar dos dies a l’abril, i en aquells quatre dies provocà un temps de fred tan cru que es moriren una mala fi d’ovelles i anyells.

És per això que esperem el Mercat del Ram amb candeletes, o almenys el canvi horari, amb el qual ja el dia s’allarga i podem començar a sopar a la terrassa.

Us deixem amb un número on tornem a tenir col·laboradors que feia temps que no escrivien, com la Vigatana de l’any la Cristina Masramon, o l’Olga Bover, amb els temes d’actualitat.

Recordem que ens podeu seguir a les xarxes socials Facebook i Twitter i a través de www.vicfm.cat.

Recordeu que ens podeu enviar comentaris o articles a: 

info@larevistadevic.cat.