Vic impulsa un projecte pioner a Catalunya per fomentar la lectura entre els escolars

Amb l’objectiu de millorar la competència lectora dels alumnes de les escoles de la ciutat, l’Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya signen un conveni de col·laboració per impulsar aquest projecte pioner a Catalunya. L’acord se signarà el proper dijous, dia 29 d’octubre a les 12 del migdia a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic i comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i la directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Carme Ortoll.
L’aprenentatge de la lectura representa, en l’àmbit educatiu, un dels punts centrals que determina el fracàs o l’èxit dels alumnes. Poder assegurar que la majoria dels alumnes assoleixin el domini de la lectura significa fer un pas endavant en l’equilibri de la balança entre l’èxit i el fracàs escolar.
La iniciativa compta actualment amb la implicació de totes les escoles de la ciutat, cinc de les quals s’han incorporat de nou aquest curs 2015/16. Per aquesta raó, el mateix dijous a les 5 de la tarda, es durà a terme una sessió formativa adreçada a l’equip de mestres de les noves escoles implicades en el projecte, amb l’objectiu de proporcionar els enfocaments teòrics i pràctics en l’àmbit de la lectura que els capaciti en l’organització i implementació del projecte als respectius centres educatius.