Vic impulsa un projecte pioner a Catalunya per fomentar la lectura entre els escolars

Amb l’objectiu de millorar la compet√®ncia lectora dels alumnes de les escoles de la ciutat, l’Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya signen un conveni de col·laboraci√≥ per impulsar aquest projecte pioner a Catalunya. L’acord se signar√† el proper dijous, dia 29 d’octubre a les 12 del migdia a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic i comptar√† amb la pres√®ncia de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i la directora general d’Educaci√≥ Infantil i Prim√†ria del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Carme Ortoll.
L’aprenentatge de la lectura representa, en l’√†mbit educatiu, un dels punts centrals que determina el frac√†s o l’√®xit dels alumnes. Poder assegurar que la majoria dels alumnes assoleixin el domini de la lectura significa fer un pas endavant en l’equilibri de la balan√ßa entre l’√®xit i el frac√†s escolar.
La iniciativa compta actualment amb la implicaci√≥ de totes les escoles de la ciutat, cinc de les quals s’han incorporat de nou aquest curs 2015/16. Per aquesta ra√≥, el mateix dijous a les 5 de la tarda, es dur√† a terme una sessi√≥ formativa adre√ßada a l’equip de mestres de les noves escoles implicades en el projecte, amb l’objectiu de proporcionar els enfocaments te√≤rics i pr√†ctics en l’√†mbit de la lectura que els capaciti en l’organitzaci√≥ i implementaci√≥ del projecte als respectius centres educatius.