VIC ACULL EL SEGON MERCAT DE LA RAÇA BRUNA

El regidor de Fires i Mercat, Benjamí Dòniga, i el gerent de la Federació de Bruna del Pirineu (FEBRUPI), Martí Orriols, han presentat aquesta tarda el
2n Mercat de la Raça Bruna del Pirineu, que tindrà lloc els propers 2 i 3 d’octubre al Recinte Firal El Sucre. Es tracta d’un mercat professional que fa de nucli de la compra i venda d’aquesta raça de vaques, en el que es podran comprar, mitjançant subhasta, uns 200 exemplars. Segons Martí Orriols, “hi ha
moltes petites fires de vaca bruna, però els compradors més importants són a Osona i per això és molt important fer-lo aquí”.

El gerent de la FEBRUPI també ha explicat que el format de subhasta dóna una major transparència tant per venedors com per compradors i permet la participació de tothom amb les mateixes oportunitats de compra.

Durant el divendres, al mercat només hi podran accedir els professionals del sector, mentre que el dissabte, que és quan es realitzaran les subhastes, estarà obert al públic. En aquest sentit, el regidor de Fires i Mercats, ha remarcat l’interès d’aquest tipus d’esdeveniments “que permeten que la gent pugui conèixer com funciona aquest sistema de venda de bestiar”.

L’any passat es van vendre el 80% dels animals subhastats, que en total van suposar 126 femelles i 8 mascles, procedents de 22 explotacions. Aquestes explotacions eren provinents del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Val d’Aran, Alta Ribagorça, Berguedà, Osona i Cerdanya. La xifra total de negoci va ser de 112.720€. El gerent de la FEBRUPI creu que en l’edició d’enguany les xifres seran molt similars.

El 2n Mercat de la Raça Bruna està organitzat per la Federació de Bruna del Pirineu (FEBRUPI), i compta amb el suport logístic de l’Àrea de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic.