Finalitzen les obres d'arranjament del camí del Méder dins de Vic

La setmana passada van acabar les obres de millora de la llera del riu Méder a dins de Vic, amb la construcció d'un camí al llarg de tot el tram urbà.
Aquest camí de 2 metres d'amplada, està acabat amb sauló i permet que la llera es pugui utilitzar de forma lúdica per passejar, anar en bicicleta,... alhora que dona continuïtat a tot el recorregut de l'anella verda de Vic.

El camí comença des del pont de l'antiga N-152, on s’enllaça amb el que ja ve de la zona del pou de glaç i la Guixa, i segueix riu avall, paral·lel a la llera i per sota els ponts fins a la zona del pont de Queralt. Des d'aquest punt, es pot seguir fins a connectar amb el riu Gurri i la resta de l'Anella. Malgrat passar per la llera, és accessible per 5 punts diferents.

Aquest tram es el darrer que quedava per arranjar a l'Anella verda de la ciutat, formant part de l'eix Est-oest que uneix l'anella exterior tot recorrent el riu Méder. Així doncs, una vegada finalitzades les obres, es pot seguir el riu Méder al seu pas per el terme municipal de Vic (des de la Riera fins al Gurri) en la seva totalitat.

A part de la construcció del camí, les obres també han consistit en l’eliminació d'alguns obstacles del riu a la zona de l'Horta Nova per facilitar i millorar la qualitat de l'aigua, i l'arranjament de les sortides de diferents col·lectors d'aigües pluvials que connecten directament amb el riu, sobretot la connexió amb el desviament del torrent de Sant Jaume.

Les obres formen part de les millores ofertes per part de l'empresa constructora de la remodelació de la carretera de La Guixa i es van començar a realitzar un cop finalitzada aquesta i obtinguts totes els permisos de l'Agència Catalana de l'Aigua.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris