La consellera d’Educació, Irene Rigau ha inaugurat l’Escola Centre

Avui al matí, dia 19 de novembre la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau i la 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Anna Erra, han inaugurat oficialment l’Escola Centre. L’acte també ha comptat amb la presència de la directora de l’escola, Marta Muñoz.
Actualment el centre docent té un total de 157 nens i nenes entre els cursos de P3 a 5è de primària. Així, doncs, l’Escola Centre va entrar en funcionament ara fa 8 anys en espais
provisionals, però va ser a partir del curs 2011/12 quan es va acabar la primera fase d’obres de les noves instal·lacions. I, ha estat ara, durant aquest curs 2014/15, quan s’ha finalitzat ja la segona fase. Destacar que el projecte ha tingut un cost total de 3.252.231€. El centre docent té una superfície total de 2.863,03 m2 i disposa de 7 aules, 2 despatxos, 1 consergeria, 1 pati exterior, 1 pista esportiva, 1 pista coberta i 2 vestidors.
La inauguració ha consistit, en primer terme, en una visita a les diferents aules. Així la consellera i tinenta d’alcalde, junt amb altres autoritats institucionals, han pogut copsar el funcionament de l’escola amb els alumnes i professors. Tot seguit, han fet la descoberta de la placa institucional i, finalment ha tingut lloc els parlaments institucionals amb la intervenció musical a càrrec dels mateixos alumnes.
Durant els parlaments, la directora del centre, Marta Muñoz ha expressat que “tot i el llarg camí per finalment poder disposar de l’equipament acabat, l’escola –professorat , pares i infants- hem seguit amb la mateixa il·lusió del primer dia”. En aquesta mateixa línia, la directora del centre ha remarcat que “l’escola no la fa l’edifici, sinó els mestres i alumnes que en formen part”. “Som una família i volem que els infants hi estiguin bé”, ha afegit. Muñoz ha acabat el seu discurs amb una cita: “el que dones als nens és el que donaran a la societat”.
“Vic sempre ha apostat per l’educació”, ha afirmat la 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Anna Erra a l’inici de la seva intervenció. Erra ha explicat que des d’un inici i des de que ella va agafar la competència de la regidoria es va creure, juntament amb l’alcalde Vila d’Abadal al capdavant, en crear una escola al centre de la ciutat. D’aquesta manera, “el mapa d’equipaments d’educació de la ciutat està del tot cobert”, ha afegit. Durant el seu discurs també ha manifestat que “tot i el camí difícil que s’ha fet finalment l’escola ja és una realitat” i ha volgut també dedicar unes paraules d’agraïment a tot l’equip directiu i professorat del centre per la seva actitud constructiva davant d’aquest context.
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau ha començat el seu discurs expressant que “tot arriba”, “a vegades arriba tard o a mig temps”, fent referència a la finalització de les obres del centre. Rigau ha afirmat que l’escola s’ha acabat gràcies a l’avançament econòmic de l’Ajuntament de Vic, ja que la situació econòmica de la Generalitat pateix des de fa temps una asfixia important per part de l’Estat. D’altra banda, i des del punt de vista més educatiu, la consellera ha deixat palès que l’escola té una gran singularitat pel fet d’acollir infants de molts indrets diferents sabent mantenir el sentiment de pertinença a la ciutat i país. D’altra banda,
aquesta “singularitat també ve donada pel fet de situar l’escola al centre de la ciutat”, fet que demostra que “l’educació està al centre de la política municipal”, ha conclòs.
El punt final de l’acte ha anat a càrrec d’una actuació musical per part dels alumnes de l’escola que han atorgat un to emotiu a l’acte.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris