Festa Major de Vic 2024


Vic es prepara per a la seva Festa Major 2024, una cita ineludible que celebra la riquesa cultural, històrica i patrimonial de la ciutat.

La Festa Major de Vic és una tradició que, any rere any, omple d'orgull i alegria tots els seus habitants. Aquesta festivitat, dedicada a Sant Miquel dels Sants, no només ens permet gaudir de la diversitat cultural de la ciutat, sinó que també ens connecta amb la seva història i patrimoni.

Un Programa d'Activitats Vibrant i Inclusiu

Enguany, la festa promet ser especialment vibrant i enriquidora, amb una àmplia varietat d'activitats per a totes les edats i gustos. Des de música i ball fins a teatre i cinema, el programa d'aquest any ha estat dissenyat per garantir una experiència inclusiva i participativa. La comissió de la Festa Major de Vic anima a tots els vigatans i vigatanes a engalanar els seus balcons i finestres amb la senyera i els colors de les colles, contribuint així a l'ambient festiu que inunda els carrers de la ciutat.

Agraïments a la Comunitat

L'alcalde de Vic, Albert Castells Vilalta, ha expressat el seu sincer agraïment a totes les persones i entitats que fan possible aquesta festa. Des de la comissió de Festa Major fins a les colles de la Crida, les entitats locals, els voluntaris i el personal tècnic de l'Ajuntament, la dedicació i l'esforç de cadascun d'ells són fonamentals per a l'èxit de la celebració. "Sense vosaltres, aquesta celebració no seria possible," ha destacat l'alcalde.

Una Festa per a Tothom

La Festa Major de Vic és un moment per al retrobament entre amics i famílies, un espai on tots, des dels més petits fins als més grans, poden gaudir i participar. Els veïns de la comarca i els visitants que s'uneixen a nosaltres durant aquests dies són convidats a gaudir de cada moment, a omplir els carrers de festa i a viure-la amb respecte i generositat. "Fem d'aquesta Festa Major un esdeveniment memorable i ple de generositat," ha dit l'alcalde.

180 Anys de l'Escola de Música de Vic i la Banda Municipal

Un dels punts destacats de la Festa Major d'enguany és la celebració dels 180 anys de l'Escola de Música de Vic i la seva Banda Municipal. Fundada l'any 1843, l'escola ha estat una referència en l'educació musical a Catalunya. Aquest aniversari es commemorarà amb l'estrena de l'obra "Fem fressa" de la compositora internacional i antiga alumna, Helena Cánovas. A més, el 14 de juliol, els germans Mendelssohn seran homenatjats amb una actuació especial de la pianista Emma Stratton i l'Orquestra de Cambra de Vic, en una gran nit de la Clàssica Jove programada per l'Atlàntida.

Una Mirada al Passat i al Futur

La Festa Major de Vic també és una oportunitat per recordar i honorar el nostre passat. Enguany, s'ha estrenat la pel·lícula "Somnis d'espígol", que captiva l'essència de la festa major i ofereix un viatge visual a través de la història de la ciutat. Aquesta pel·lícula, que es podrà tornar a veure durant l'estiu a l'espai ETC, representa un pont entre les generacions, recordant-nos la importància de preservar i celebrar el nostre patrimoni cultural.

La Festa Major de Vic 2024 promet ser una celebració inoblidable que reforça els llaços comunitaris, celebra la diversitat cultural i honra la rica història de la ciutat. Amb un programa ple d'activitats per a tots els gustos, aquesta festa és una oportunitat per a tots nosaltres de gaudir, participar i fer memòries que perduraran per sempre.


 

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris