La banana vermella

Banana-vermella

La banana vermella √©s una varietat de pl√†tan origin√†ria de l'Equador que es conrea en algunes prov√≠ncies espanyoles, concretament a Can√†ries, M√†laga i Almu√Ī√©car, des de fa temps.

A Canàries va arribar fa uns vint anys procedent de la Martinica, motiu pel qual és molt fàcil trobar aquesta fruita a les botigues de les illes, però a la península no es va comercialitzar fins fa un parell d'anys. Amb tot i això, és difícil comprar-la, si no és en fruiteries especialitzades o en la secció de fruites exòtiques d'algunes grans superfícies.
Les propietats nutricionals, així com els beneficis que aporta al nostre organisme són comuns a la banana original; no obstant això, hi ha moltes altres característiques que separen a totes dues varietats.
Per exemple, la banana vermella (coneguda en altres pa√Įsos com: red banana, pl√†tan rosa o Tafetan), t√© una pell molt m√©s gruixuda, el seu interior √©s m√©s crem√≥s i el seu color exterior √©s ple de tonalitats vermelloses i marrons.
Per√≤ sens dubte el seu sabor √©s el que m√©s sorpr√®n. Alguns el descriuen com a afruitat, similar als gerds, uns altres, ho comparen m√©s amb un mango amb tocs de poma. Tant si √©s certa una opini√≥ com si ho √©s l'altra, el que no pot negar-se √©s que el seu gust dol√ß, no deixa indiferent a ning√ļ.
El preu √©s el seu punt feble, ja que triplica el del seu an√†leg de color groc. Malgrat aix√≤, la seva gran versatilitat en la cuina, fa que valgui i molt la pena tastar aquest aliment: innovador per alguns, molt conegut per uns altres.

Per EVA REMOLINA / AMIC
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris