El Shinrin-Yoku o Bany de Bosc, la cura contra l'ansietat
El Shinrin-Yoku √©s una paraula japonesa que es tradueix literalment com "absorbir l'atmosfera del Bosc" i que s'ha utilitzat per a donar nom a una ter√†pia sorgida en els anys 1980 al pa√≠s nip√≥ que consisteix a desconnectar del m√≥n urb√† i endinsar-se en el bosc amb l'objectiu de millorar la salut tant f√≠sica com mental. La seva finalitat no √©s fer exercici f√≠sic, per la qual cosa no √©s necessari c√≥rrer ni tan sols fer senderisme. Es tracta de caminar lentament, fusionar-se amb la naturalesa, parar atenci√≥ als sons que ens emet la terra: l'aigua dels rierols, el vent, el moviment de les fulles...es tracta d'escoltar atents, de tocar textures, de respirar aire fresc, d'observar el paisatge alhora que es medita i que es connecta amb el m√≥n i amb un mateix.

Són molts els beneficis que ens aporta aquesta tècnica si es realitza de manera constant:
- Disminueix l'estrès i l'ansietat
- Ens aporta felicitat
- Millora l'insomni
- Augmenta la capacitat de concentració
- Redueix el ritme cardíac i el cortisol (causant de molts maldecaps i musculars)
- Incrementa l'activitat intestinal
- Augmenta el nivell de les c√®l·lules NK (Natural Killers), √©s a dir, aquelles que serveixen per a combatre les malalties.
De fet, segons un estudi de la Chiba University, es va demostrar que els banys forestals havien reduit un 12% el cortisol, un 1,5% la tensi√≥ arterial i fins un 15% el risc d'infart entre les persones participants.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris