La nova fira Vicactiva’t unirà esport, salut i turismeL’activitat firal a Vic és “frenètica” a finals de maig i al mes de juny, com ha recordat Titi Roca, regidor d'Esports i Fires i Mercats, aquest matí a la roda de premsa de presentació de la nova fira Vicactiva’t. Després de celebrar-se les fires Baika, el cap de setmana passat, i Vic Slot Clàssic, que tindrà aquest dissabte 13 de juny, s’estrenarà una nova fira que vol reunir els diferents agents del món de l’esport, la salut i el turisme. Tindrà lloc del 18 al 20 de juny: divendres, de 5 da 8 de la tarda, i dissabte i diumenge, de 10 del matí a 8 de la tarda. Serà una bona manera de preparar un estiu saludable ple d’activitat física i natura.

 

El precedent de Vicactiva’t es troba en el model esportiu de la ciutat, que porta el mateix nom, se centra en els beneficis de l’esport per a la ciutadania, entre d’altres, i és el resultat del Pla de l’Esport de Vic. Per altra banda, la nova fira també és una manera de compensar als expositors de la Fira de la Muntanya, que l’any passat no es va poder celebrar presencialment a causa de la pandèmia. “Volem reimpulsar el sector de l’esport, que tant ha patit la pandèmia, i poder ajudar als llibreters de la Fira de la Muntanya”, ha explicat Roca.

 

Vicactiva’t es desenvoluparà seguint les mesures sanitàries i comptarà amb diversos espais: la zona d’expositors, l’escenari d’activitats i diverses competicions esportives. Els expositors seran empreses i entitats relacionades amb l’esport i l’activitat física, així com el turisme, i s’hi sumaran els expositors de la Fira del Llibre de Muntanya. “Estem molt contents de poder-vos acompanyar en aquesta nova fira, entre altres coses perquè és una manera de tornar a la normalitat”, ha afirmat Miquel Ylla, president de l’Associació Cultural Llibre de Muntanya.

 

La Fira del Llibre de Muntanya també tindrà presència a l’espai de l’escenari, amb presentacions de llibres de muntanya, com Aquell vol de papallones, d’Eduard Sallent, i amb el lliurament dels premis editorials, “que es van donar de forma telemàtica el 2020”. El dissabte també es comptarà amb la presència del Bibliobús Guilleries. L’espai de l’escenari acollirà a més xerrades tècniques sobre esport i activitats dirigides a càrrec de diversos gimnasos de la ciutat.

 

 

S’estrena la cursa 3 Turons Vic-BTT

 

A nivell d’activitats paral·leles, destaca la cursa 3 Turons Vic-BTT, organitzada per l’Ajuntament de Vic i Jufré Cycling. Amb un recorregut de 37km i 1.000m de desnivell, passarà per tres turons de l’entorn de Vic, la Miranda, Sant Sebastià i la Creu de Gurb, i també constarà d’un recorregut de menys distància destinat al públic familiar, “El Turonet”. Josep Jufré, director tècnic de la competició, explica que “el ciclisme està en un bon moment” i que el recorregut és “molt emblemàtic”.

 

També avança que, a banda del caràcter familiar i popular d’aquesta edició, l’any que ve tenen la intenció d’afegir-hi “un tercer circuit més competitiu i donar-hi un caràcter més internacional”. Es tractaria d’una BTT Marathon i constaria d’uns 60km.

 

A banda de la cursa 3 Turons Vic-BTT, entre les activitats paral·leles de Vicactiva’t també hi figuren dues altres competicions esportives. D’una banda, el Trofeu internacional Ciutat de Vic de Trial, que ha assolit prestigi internacional. I, de l’altra, la Cursa d’Orientació Urbana, que donarà tots els seus ingressos a l’Associació Ashes.

 

De caire solidari és també l’activitat paral·lela de la caminada popular per l’Anella Verda, que se suma a la iniciativa solidària Magic Line, una caminada per recaptar fons pels projectes socials de Sant Joan de Déu.

 

La nova fira Vicactiva’t està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat. Compta amb el patrocini de la cadena d’esports Wala i la col·laboració de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jufré Cycling, Trialsport i el Consell Esportiu d’Osona.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris